Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica – Grad zrakoplovstva

zrakoplovIzgraditi identitet Velike Gorice kao dinamičnog, modernog i razvoju usmjerenog okruženja, temeljen na tradiciji zrakoplovstva i prepoznatljivosti grada po brojnim zrakoplovnim ustanovama. Cilj je to inicijative nazvane „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“.

Ideja o inicijativi rođena je tijekom neformalnih druženja gradonačelnika Barišića sa velikogoričkim novinarima, a u konkretan program uobličio ju je Juraj Odrčić.

Kao prvi korak pokrenuta je Facebook grupa, otvorena svim Velikogoričanima koji svojim idejama i prijedlozima žele podržati ovu inicijativu.

- Prizori zrakoplova na obzoru koji uzlijeću i slijeću, nešto je sa čim smo svi mi Velikogoričani odrastali i što predstavlja našu svakodnevicu – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.
- Veliki broj naših sugrađana radi u zrakoplovnoj industriji, ovdje su Zračna luka, Vojna baza Pleso, Zrakoplovna škola i brojne druge ustanove. A  i brojni naši sugrađani jednostavno su zaljubljenici u zrakoplovstvo. Sve to čini temelj za razvoj identiteta Velike Gorice kao grada zrakoplovstva – rekao je Barišić.

Gradonačelnik Barišić najavio je kako će Grad i gradske ustanove biti nositelj aktivnosti u sklopu inicijative „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, te izrazio uvjerenje kako će se inicijativi priključiti i druge institucije, kao i što veći broj Velikogoričana.

Facebook grupa “Velika Gorica – Grad zrakoplovstva”