Grad Velika Gorica

Vijesti

Uskoro vrtić u Velikoj Mlaki

vrtic-mlaka1Grad Velika Gorica i tvrtka Studio G2 potpisali su Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki. Prvi je to korak u konačnoj izgranji vrtića kojeg žitelji Velike Mlake već dugo iščekuju.

- Jedno od naših obećanja sugrađanima bilo je i izgradnja novo dječjeg vrtića, čime bi se riješio problem velikog broja djece za koju nema mjesta u velikgoričkim vrtićima – rekao je prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Barišić.

- Gorica postaje dom brojnim mladim obiteljima s djecom, a toj djeci treba osigurati smještaj u vrtiću. Bez brige o najmlađima nema ni povećanje standarda života – istaknuo je Barišić te dodao da se o lokaciji u Velikoj Mlaki razmišlja već godinama. I u ovom najvećem gradskom naselju povećana je potreba za smještajem djece, a time će se rasteretiti i gorički vrtići.

Planirana čestica gradnje iznosi gotovo sedam tisuća četvornih metara, što zadovoljava najmodernije standarde. U ukupno deset odgojnih skupina, četiri jasličke te šest vrtićke dobi, tu će biti smješteno oko 200 mališana. Zona u kojoj će vrtić biti smješten sadržajno je bogata; tu je sportsko rekreacijski centar, osnovna škola, a uskoro i nova kapelica. Početak radova možemo očekivati početkom iduće godine.

vrtic-mlaka2