Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvoreno novo dječje igralište

igraliste1Konzumov projekt ”Vratimo djecu na igrališta” danas je i službeno predstavljen, otvorenjem dječjeg igrališta na velikogoričkom Trgu Ante Starčevića. Igralište su službeno otvorili Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora i Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Novo dječje igralište u Velikoj Gorici izgrađeno je na više od 2.000 m2 gradske površine koju je osigurao Grad Velika Gorica i opremljeno je sa 12 novih sprava, dok su se 3 već postojeća stara igrala dodatno obnovila. Nova igrala uključuju kombinirane sprave, ljuljačke, tobogane, penjalice, vrtuljke, klackalice i ostale sprave koje će svoj djeci sukladno njihovoj dobi omogućiti kvalitetnu igru, razvijanje motoričkih sposobnosti i druženje. U sklopu ovog igrališta postavljeno je i igralo za djecu s invaliditetom – ljuljačka koja će djeci koja se nalaze u kolicima omogućiti sigurno i kvalitetno uživanje u igri. Velikogoričko igralište ima i ograđeni malonogometni teren sa novim nogometnim golovima i opremom za dječje sportske aktivnosti. Ujedno je obnovljeno i 6 klupa za sjedenje, a postavljene su i 4 nove klupe kao i sva ostala komunalna oprema koja će svim roditeljima i djeci omogućiti kvalitetan boravak i uživanje u igralištu. Ispod sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt, nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno 50m2 specijalne antitraumatske i antistresne podloge koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije. Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište je lokalna tvrtka KOVA d.o.o. iz Mraclina, a sva dječja igrališta uključena u projekt opremana su u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta.

Povodom predstavljanja inicijative ”Vratimo djecu na igrališta”, Iva Balent, izvršna direktorica marketinga Agrokora izjavila je: „Kao i svaka majka često promatram djecu u igri i smatram da je mogućnost igranja preduvjet zdravog razvoja svakog djeteta. Stoga smo mi u Agrokoru razmišljajući sto još možemo učiniti za građane Hrvatske koji su gotovo svi kupci naših proizvoda i naših trgovina, odlučili nastaviti akciju izgradnje dječjih igrališta širom „Lijepe naše“, kako bi što više djece dobilo priliku uživati u igri i druženju.”

Cjelokupni projekt započeo je s otvorenjem dječjeg igrališta u Velikoj Gorici zbog čega upravo naš grad ima poseban značaj za uspješan početak i cjelokupnu inicijativu ”Vratimo djecu na igrališta”. Ovom prilikom Dražen Barišić, gradonačelnik grada Velike Gorice još jednom je istaknuo važnost inicijative: ”Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je Konzum svoju akciju „Vratimo djecu na igrališta“ započeo u našem gradu i što je Veliku Goricu prepoznao kao svog partnera u projektu uređenja ovog dječjeg igrališta. S obzirom da je Grad Velika Gorica grad prijatelj djece, i to sa službenim statusom, svaka aktivnost koja se odnosi na naše najmlađe, prihvaćena je s toplom dobrodošlicom. ”

igraliste2igraliste3igraliste4igraliste5