Grad Velika Gorica

Vijesti

Video: Turistički potencijali Posavine

sava4Rijeka Sava predstavlja veliki turistički potencijal, zajednički je zaključak sudionika prošlotjednog obilaska toka Save od Ivanje Reke do Strmca. Na sedam kilometara dugu plovidbu čamcima u organizaciji Udruge Andautonija i njezina predsjednika dr. Stjepana Zagorica, krenuli su gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima, stručnjaci sa Instituta za turizam, predsjednica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić i novinari.

- Sava je u ovom dijelu mnogo šira no što je u Zagrebu, prepuna je otoka i otočića te pruža utočište brojnim ptičjim vrstama. No, to je ujedno oaza mira za brojne ribiče i ljubitelje prirode. Treba spriječiti devastaciju ovog dijela zbog šljunčarenja ili nekih drugih sitnih interesa, i očuvati ga za buduća pokoljenja – kaže dr. Stjepan Zagorac, predsjednik Udruge Andautonija.

- Već dugo se razmišlja o afirmaciji ovog dijela Velike Gorice. Stoga smo krenuli u izradu Strategije razvoja turizma u koju će biti uključeni i ostali dijelovi Posavine kao i susjedna općina Orle. Revitalizacija ovog područja neće biti brza i zahtijevat će značajna financijska sredstva. No, projekt je to koji zasigurno ima budućnosti – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.