Grad Velika Gorica

Vijesti

Dom za stare u Ključić Brdu

oaza2Uređen prema svim europskim standardima, s visokom kategorijom smještajnih i dodatnih sadržaja, svoja je vrata otvorio novi dom za stare i nemoćne u Ključić Brdu.

Vlasnik Mirko Žužić imao je viziju i hrabrosti uložiti kapital i ostvariti ovako vrijedan projekt, naglasili su uzvanici na otvorenju.

Dom ima 68 soba i može smjestiti 100 osoba, a cijene su od 6 do 9 tisuća kuna.

Korisnicima će biti pružena apsolutna njega i briga, a u Domu će svoje zaposlenje naći 50 osoba.

Dom je službeno otvorio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a čestitke je uputio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.- Izuzetno mi je drago da smo danas ovdje u prilici otvaranja Doma umirovljenika i to iz dva aspekta , gospodarskog i socijalno društvenog. Kad kažem gospodarskog onda prije svega mislim na činjenicu da se gorički poduzetnici uspijevaju nositi s težim ekonomskim vremenima i da usprkos njima imaju snage i kapitala za ovakve investicije. Ovo je prema mojim informacijama najveća investicija na području Zagrebačke županije i drago mi je da je upravo na području Velike Gorice. Ne moram isticati koliko nam je važan razvoj gospodarstva, jer gospodarstvo razvija sve druge segmente života, pa tako i društveno socijalnog. A, upravo taj društveno socijalni segment je drugi aspekt zbog kojeg mi je drago da se Dom otvara na području Velike Gorice. Nije nepoznato da sam u prioritetima svog rada naveo upravo brigu za osobe treće životne dobi i da je jedan od ciljeva aktualne vlasti gradnja doma za umirovljenike na području Grada Velike Gorice. Ovaj dom je na ponos i onima koji su ga gradili ali i nama u gradu, jer je napravljen prema posljednjim zadanim europskim standardima. Zaposlit će nove ljude i osigurati korisnicima odličnu njegu i skrb- naglasio je u svom govoru gradonačelnik Barišić.