Grad Velika Gorica

Vijesti

Papa Benedikt XVI održao misu pred 400.000 vjernika

Papa Benedikt XVI u Zagrebu 050611Papa Benedikt XVI. na zagrebačkom hipodromu pred 400.000 okupljenih predvodio je svečano euharistijsko slavlje u povodu proslave 1. nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji.

Misa je počela Papinim blagoslovom – Mir vama. Potom je pozdravni govor održao nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. Izrazio je uvjerenje da će prisutnost Svetog Oca i njegove riječi biti ohrabrenje svim obiteljima te poticaj u zalaganju za obitelj kao najsvetiju ustanovu zdravoga društva.

Prema riječima Svetog Oca, koje je izrekao na hrvatskom jeziku, danas je više nego ikad žurno potrebna nazočnost uzornih kršćanskih obitelji. Moramo nažalost ustanoviti da se, posebno u Europi, širi sekularizacija, apsolutizira se sloboda bez odgovornosti za istinu i njeguje se, kao ideal, individualno dobro preko potrošnje materijalnih dobara te površnih iskustava. Ljubav se svodi na sentimentalni osjećaj i zadovoljavanje nagonskih poriva, bez nastojanja da se stvore trajne veze međusobne pripadnosti i bez otvorenosti životu, upozorio je Papa te pozvao vjernike da se odupru tom mentalitetu. Sveti Otac pozvao je na kraju propovijedi, ponovno na hrvatskom jeziku, drage hrvatske obitelji da žive u zajedništvu vjere i ljubavi te zazvao Djevicu Mariju, Kraljicu Hrvata, da ih prati na tome putu.

Misi na hipodromu nazočio je i veliki broj vjernika iz velikogoričkih župa, a među njima i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić s obitelji.

misa2