Grad Velika Gorica

Vijesti

Kumičić ima najbolje nogometaše

nogomet-skolePod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice u srijedu je na terenima ŠRC Velika Gorica odigrano prvenstvo Osnovnih škola Velike Gorice za 7. i 8. razrede u zajedničkoj organizaciji goričkih Osnovnih škola i HNK Gorica. Nakon višegodišnje „pauze“ sve osnovne škole ponovo su se okupile na sportskom druženju i pokazale svoje nogometne vještine.

Na Prvenstvu je nastupilo 8 osnovnih škola, a momčadi su bile podijeljene u dvije skupine i ukupno se u svakoj skupini odigralo po 6 utakmica. U završnicu natjecanja ušle su po dvije prvoplasirane momčadi koje su igrale utakmicu za 3. i 1. mjesto.
Prvo mjesto osvojila je OŠ Eugena Kumičića koja je u finalu bila bolja od vršnjaka OŠ Vukovina, dok je OŠ Nikole Hribara pobjedom nad OŠ Velika Mlaka osigurala treće mjesto.
Najbolji igrač turnira je Adam Gorinjac (OŠ Vukovina), najbolji strijelac je Karlo Majić (OŠ Eugena Kumičića), dok je najboljim golmanom proglašen Mateo Ježovit (OŠ Nikole Hribara).
Na kraju, nagrade najboljima podijelili su Darko Ćopić i Neven Topolnjak iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj Grada Velike Gorice i Zdenko Ilečić ravnatelj OŠ Nikole Hribara.