Grad Velika Gorica

Vijesti

Poslovni dnevnik: Investicijski zamah Velike Gorice

distributivniPrije mjesec dana u Velikoj Gorici započeo je projekt “Vodoskok” koji obuhvaća izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže na širem velikogoričkom području. Projekt predviđa 70 kilometara vodovodne mreže, ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna.

Osim komunalne infrastrukture, Grad Velika Gorica krenuo je u intenzivan razvoj poduzetničkih zona i privlačenje investitora. Tako je ovih dana trgovački lanac Lidl Hrvatska otvorio svoju novu upravnu zgradu, zastupnik Stihla i Vikinga za Hrvatsku otvorio je veliki poslovni centar, te je Međimurjeplet grupa krenula s pripremnim radnjama za izgradnju bioelektrane u Turopolju, pored Velike Gorice. Projekt bioelektrane, vrijedan 3,5 milijuna eura, financirat će se sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj. Uz to, u Poduzetničkoj zoni Rakitovec-Turopolje započela je i izgradnja Distributivnog centra za voće i povrće.

vodotoranj3stihl

- Razvoj Velike Gorice u posljednjih pedesetak godina obilježilo je nekoliko investicijskih ciklusa i razdoblja intenzivne izgradnje – pojašnjava gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

- Prvo takvo razdoblje bilo je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina, kada je i izgrađen najveći dio današnje Velike Gorice, kao satelitsko naselje pored Zagreba. Nakon toga Velika Gorica mijenjala je svoje vizure u vremenu pred Univerzijadu 1987. i početkom novog milenija kada je uređeno središte grada. Možemo reći, kako smo izgradnjom i puštanjem u promet velikogoričke obilaznice ušli u novo razdoblje razvoja grada. Naša gradska uprava intenzivno radi na izgradnji poduzetničkih zona i komunalne infrastrukture i rezultati tog rada vide se upravo ovih dana, dok se otvaraju novi poslovni centri i najavljuju nove investicije u našem gradu – izjavio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Poslovni dnevnik