Grad Velika Gorica

Vijesti

Dugo zapuštene prometnice u sanaciji

cesta1Počela je sanacija Odranske ulice u Donjoj Lomnici. Bit će asfaltirana u dužini 1000 metara, a vrijednost radova iznosi 600 tisuća kuna. U fazi je i projektiranje za sanaciju glavne ulice kroz Gradiće, Ulice kralja Tomislava koja je u posebno lošem stanju, kao i Jelačićeve ulice u Kurilovcu.

Projekt za ulicu Kralja Tomislava obuhvaća i oborinsku odvodnju te javnu rasvjetu i u fazi je izrade idejnog rješenja. Ulica bana Josipa Jelačića u Velikoj Gorici s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom i pripadajućim oborinskim kanalima također je u fazi izrade projekta za dio od Slavka Kolara do Ulice Jelačićev odvojak, dok je za dio od Kurilovečke do Ulice Slavka Kolara projekt na reviziji.

Po završetku sanacije u Donjoj Lomnici, Županijska uprava za ceste počinje sa sanacijom ulice u Šiljakovini koja će biti završena do kraja lipnja, a i za nju je izdvojeno 600 tisuća kuna.

U istom programu održavanja, u srpnju počinje sanacija glavne prometnice u Velikoj Mlaki i to od državne ceste do rotora i od Čardaka u Velikoj Mlaki do Mičevca. Ukupna vrijednost je milijun kuna.

Inače, završena je sanacija ceste u Čičkoj Poljani, u iznosu od 500 tisuća kuna i cesta Orle – Bukevje – Obed u iznosu od 600 tisuća kuna. Ove su prometnice bile uništene tijekom rujanske poplave.