Grad Velika Gorica

Vijesti

HNK Gorica - prvoligaš

hnkgoricaproslavaPrije dvije godine trećeligaš Polet iz Buševca i NK Radnik iz Velike Gorice su spajanjem stvorili HNK Goricu. Za to vrijeme novi klub je od trećeligaša, osvajanja treće te sada druge lige, došao na prag ulaska u ligu s najboljim hrvatskim nogometnim klubovima.

Jučerašnjom utakmicom s Zagrebačkim HAŠK-om završila je nogometna sezona, a gorički nogometaši u ruke su primili pehar prvaka 2.HNL. Sama utakmica završila je podjelom bodova i rezultatom 2:2.

Već u drugoj minuti susreta kapetan Sabljak doveo je domaćina u vodstvo što je bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. Osigurano prvo mjesto lige zasigurno je opustilo domaćina pa u 60. minuti dolazi do izjednačenja golom Horvata. Rezultat se ubrzo ponovno promjenio u koristi domaćina. Nakon dosuđenog jedanaesterca Gorica u 69.minuti dolazi ponovno u vodstvo, a sigurni realizator kaznenog udarca je Boris Bajto. Za podjelu bodova pobrinuo se deset minuta kasnije Horvat koji upisuje svoj drugi pogodak te postavlja konačan rezultat 2:2.

Igrači su svoj dio posla odradili, vrlo su zadovoljni sezonom i nadaju se prvoj ligi. Rezultati i atmosfera u svlačionici daju i pravo za to.

- Nakon jedne izvrsne sezone ovo je rezultat do kojega smo došli našim trudom i radom. Nadamo se da ćemo ući u prvu ligu, to je kruna ove sezone i svi smo za to da uđemo u prvu ligu – rekao nam je Josip Gegić uputivši zahvale treneru i navijačima, naročito Šljakerima, na vodstvu i podršci.

Nakon utakmice nogometaši su preuzeli pehar pobjednika 2. HNL te nastavili slaviti kraj sezone. Velikogoričani, jednako kao i nogometaši, do daljnjega ostaju uskraćeni za informaciju hoćemo li u novoj sezoni gledati Dinamo i Hajduk na gradskom stadionu.

Predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko ističe da su već u trećoj ligi znali da imaju kvalitetnu momčad.

- Snovi su bili među prvih pet, nismo vjerovali da možemo biti prvi. Ali već nakon prvih 5-6 kola znali smo da moramo uzeti ponuđeno i to se dogodilo – kaže predsjednik Črnko ističući da je ovo velik rezultat za za velikogorički nogomet, sve dečke koji su igrali i za vodstvo kluba.

Na pitanje “prva liga – da ili ne”, kao i nogometaši, i predsjednik kluba odgovara da je to velika želja.

- Ako ćete pitat nas koji vodimo klub ako ćete pitat nogometaše svi će reći DA. Sa nekoliko domaćih igrača koje planiramo vratiti i dva-tri istinska pojačanja možemo biti među prvih 10 prvoligaša u Hrvatskoj. To je velika stvar i ljudi moraju to prepoznati – govori Črnko.

Klub je financijski stabilan te je već time u velikoj prednosti, kaže Črnko, no infrastruktura na stadionu ne zadovoljava uvjete. Izvršni odbor kluba je zaključio da žele prvu ligu, ali ne po pitanju igranja utakmica na zamjenskom stadionu u zaprešiću.

- Stav ovog Izvršnog odbora je da nogomet iz ovog grada nećemo seliti. Možemo otići u Zaprešič odigrati dvijeili tri utakmice i onda se vratiti u Veliku Goricu – potvrđuje Črnko, a dobije li klub garancije za ulaganje u stadion od Grada do 6.lipnja ćemo saznat imamo li prvoligaša.

Izvor: VG Danas