Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Barišić u Beču predstavio goričke gospodarske zone

bec1Zagrebačka se županija, a s njom i Velika Gorica, predstavila na sajmu „Real Vienna 2011.“ koji se tijekom dva dana održavao u Beču. Prigoda je to na kojoj je velikogorički gradonačelnik predstavio potencijale goričkih poduzetničkih zona i uputio pozive stranim investitorima na ulaganje u Veliku Goricu.

Tijekom primanja u Veleposlanstvu RH, gradonačelnik Barišić je veleposlaniku Gordanu Bakoti predstavio goričku gospodarsku zonu Vukovinsko polje u kojoj će graditi upravo austrijski investitori.

„Real Vienna 2011.“ je sajam koji se fokusira na promet nekretninama i investicije središnje i istočne Europe i najveći je takav specijalizirani sajam u ovom dijelu Europe. Na prošlogodišnjem sajmu, na prostoru od 14000 m2, predstavilo se oko 220 regija i gradova, međunarodni izlagači iz 20 zemalja, 6822 vrhunska stručnjaka u prometu nekretninama te investitori raznih profila.

bec2U sklopu nastupa na sajmu organiziran je „Gospodarski forum Regije Sjeverna Hrvatska – Mogućnosti ulaganja u regiju Sjever“ gdje su se predstavile županije sjeverne Hrvatske – Varaždinska županija, Krapinsko-zagorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Međimurska i Zagrebačka županija. Cilj foruma je prezentirati gospodarstvo Sjeverne Hrvatske zainteresiranim partnerima na sajmu uz mogućnost diskusije te direktnih razgovora županijskih predstavnika sa zainteresiranim gospodarstvenicima i potencijalnim investitorima.

U ime Zagrebačke županije sajmu su nazočili zamjenik župana Rudolf Vujević, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić, savjetnik za gospodarstvo Krunoslav Pilko, te Lovro Benčević predstavnik Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.