Grad Velika Gorica

Vijesti

DVD Gorica proslavila 135, a Strmec Bukevski 60 godina

vatrogasci1Svečanim mimohodima, uz prisustvo brojnih vatrogasnih društava i uzvanika ova su dva društva tijekom vikenda proslavila svoje obljetnice.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Gorica središnju proslavu 135. obljetnice obilježilo je druženjem u restoranu „Za vašu dušu“. Tom prigodom podijeljene su zahvalnice i priznanja onima koji podupiru i pomažu rad društva ili se pak ističu osobnim angažmanom i dugim nizom godina provedenih u društvu.

Svečano je bilo i u Strmcu Bukevskom gdje se okupilo 37 prijateljskih vatrogasnih društva, odnosno oko 400 vatrogasaca. Ovoga puta, istaknuli su brojni od njih, našli su se u Strmcu kako bi proslavili, a ne tako davno, u rujnu prošle godine, na istom su se mjestu borili s vodenom bujicom koja je okružila i poplavila Strmec Bukevski.

vatrogasci4vatrogasci2vatrogasci3vatrogasci5

Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, tajnik društva Stjepan Benčić istaknuo je važnost postojanja vatrogasnog društva u mjestu, što se pokazalo i u rujanskoj poplavi.
- Vatrogasci brinu za sigurnost naših mještana i uvijek će postojati, jer vatrogasci rade na principu humanosti i dobrote- rekao je tajnik Benčić.
Ovo vatrogasno društvo može se pohvaliti velikim brojem članova i to njih 60 aktivnih, od čega je 12 žena, a tu je još i 25 članova vatrogasne mladeži, tri počasna člana i 115 podupirućih. Zaslužnim pojedincima podijeljene su zahvalnice, a sveukupan rad i važnost DVD-a Strmec Bukevski pohvalila je u svom govoru predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt.
Posebnu pohvalu i priznanje uputio im je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je ujedno bio i kum obnovljenoj zastavi DVD-a Strmec Bukevski.