Grad Velika Gorica

Vijesti

20 godina velikogoričke gimnazije

gimnazija1Svečanom akademijom u Pučkom otvorenom učilištu, danas je obilježeno dvadeset godina Gimnazije Velika Gorica. Sadašnji i bivši učenici, profesori, uzvanici i brojni gosti uveličali su rođendan velikogoričke gimnazije.

Svečana akademija započela je prikazivanjem filma o povijesti srednjoškolskog obrazovanja u Velikoj Gorici i prvih dvadest godina velikogoričke gimnazije. U nastavku, učenički zbor i dramska skupina izveli su niz točaka, koje su oduševile okupljene u dvorani. Posebno se to odnosi na dramske ulomke kroz koje je na originalan i duhovit način prikazana povijest Turopolja.

Uz gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i dožupana Zagrebačke županije Rudolfa Vujevića, nazočnima se obratio i državni tajnik za obrazovanje Želimir Janjić, istaknuvši odlične rezultate koje su na državnoj maturi postigli polaznici velikogoričke gimnazije.

Potvrdila je to i ravnateljica gimnazije Brankica Žugaj.

- Prošle godine je bila prva državna matura, a rezultati su bili izuzetno zadovoljavajući jer smo se po rangiranju škola našli 20. u Republici Hrvatskoj. Prvi rangirani fakultet upisalo je 78 posto učenika, a ukupno fakultete je upisalo 98 posto učenika – rekla je ravnateljica Žugaj.

Svečana akademija je završila svojevrsnim iznenađenjem, pjevačkim nastupom prefesorica gimnazije.

gimnazija2gimnazija3gimnazija4gimnazija5