Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Održavanje ceste Ribnica – Želin (Čička Poljana)

PITANJE:

Poštovani,

zanima me da li imate u planu popravak županijske ceste na relaciji Ribnica – Čička Poljana (Želin). Naime, ta cesta je toliko zapuštena i neodržavana da više ne znam kako izbjegavati grabe na cesti. Svakodnevno se pojavljuju neka nova oštečenja, bankine su duboke i oštećene, graba pored ceste je djelomično zatrpana od strane vlasnika zemljišnih parcela i plitka, ima dijelova koji su jako zarasli prema cesti, također od strane vlasnika parcela.Zanima me i da li postoji kakvo komunalno redarstvo – što se svih tih primjedbi tiče.

Po mom mišljenju je potrebno produbiti jarak pored ceste da voda ima kuda otjecati. Kad sam kupio svoju parcelu, bila je toliko zapuštena da sam o svom trošku dao iskopati kanal pored ceste u dužini 90m i nije mi jasno da li se to možda plaća komunalnom naknadom, registracijom vozila, točenjem goriva. Tko je odgovoran za održavanje te i takvih prometnica.

Da bih smio graditi morao sam uz projekt kuće dati isprojektirati pristup na županijsku cestu i poštivati ga,a poslije vidim da se ljudi priključuju kako tko stigne, bez cijevi u kanalu koje omogućavaju protok oborinskih voda.

Molim odgovor.

Boris Hruškar

ODGOVOR:

Vezano uz upit građanina Borisa Hruškara o popravku ceste ŽC 3118 (Ribnica – Čička Poljana) izvještavamo Vas da će ista tijekom 2011 godine biti održavana u okviru redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta. To znaći da će kolnik biti pokrpan ručno, te uređene bankine i prometna signalizacija. U skladu s mogučnostima će biti održavani objekti za odvodnju i zelenilo.
Navedena cesta nije u planu za izvanredno održavanje tijekom 2011 godine. S obzirom da se navedeni plan donosi u suradnji sa gradom, Županijska uprava za ceste će je predložiti za 2012 godinu. U tom bi se slučaju preasfaltirala u punom profilu, sa uređenje objekata za odvodnju i prometene signalizacije.

mr. sc. Ivan Mikulčić, dipl. ing. prom.
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije