Grad Velika Gorica

Vijesti

Medijacija u školi – doprinos prevenciji nasilja među djecom i mladima

medijacijaU petak, 15. travnja 2011. godine u Pučkom otvorenom učilištu održan je okrugli stol u sklopu projekta „Možemo to riješiti: mreža medijacijskih centara“ na temu „Medijacija u školi – doprinos prevenciji nasilja među djecom i mladima“.

Okrugli stol organizirao je Forum za slobodu odgoja – Medijacijski centar Velika Gorica, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu. Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati projekta, ali i rad Medijacijskog centra Velika Gorica.

Medijacija se u goričkim školama provodi već dvije godine. Za to vrijeme educirano je 67 nastavnika, od kojih je 32-oje prošlo napredni trening iz medijacije, a oni su kroz oko 150 postupaka medijacije te razne radionice unaprjeđivali komunikacijske vještine učenika. U cijeli projekt uključeno je više od 700 učenika.

Svoja iskustva na temu nenasilnog rješavanja sukoba iznijeli su odgojno-obrazovni stručnjaci – nastavnici, psiholozi i pedagozi, predstavnici centra za socijalnu skrb te stručnjaci koji se bave djecom i mladima.

Na okruglom stolu sudjelovao je i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je naglasio važnost promicanja i podučavanja nenasilnog rješavanja problema, kako među mladima, tako i u starijoj populaciji.