Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

vijece15093Gradsko vijeće Grada Velike Gorice održalo je u srijedu 02. užujka 2011. svoju 15. sjednicu.

Na do sada najkraćoj sjednici Vijeća u ovom sazivu (ne računajući Aktualni sat, sjednica je trajala 2 sata), doneseni su zaključci o urbanističkim planovima uređenja Gospodarske zone „Kušanec-istok“ i naselja Velika Mlaka, imenovani su članovi upravnih vijeća vrtića “Žirek” i “Lojtrica”, te suci porotnici na velikogoričkim sudovima. Usvojeni su i Statut Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Velike Gorice u 2010. godini i Izvješće o stanju okoliša na području pogođenom poplavom i o praćenju podzemnih voda na području Grada Velike Gorice.

Svi prijedlozi su usvojeni jednoglasno, a kraća rasprava povela se samo o formatu dokumenata koje vijećnici primaju. I vlast i oporba složili su se da svi dokumenti trebaju biti dostupni i u digitalnom formatu.

Od pitanja na Aktualnom satu izdvajamo ono potpredsjednika Gradskog vijeća Vladimira Pavišića (HDZ), koji je upitao zbog čega hitna pomoć građane Velike Gorice od sada vozi u bolnicu u Vinogradskoj, umjesto na KBC Rebro, kao što je to bio do sada slučaj. Gradonačelnik Barišić odgovorio je kako će u najkraćem roku istražiti cijeli slučaj.

Tajana Amšel Zelenika (DC) postavila je pitanje o poslovnim rezultatima i gledanosti predstava Scene Gorica za vrijeme ravnateljskog mandata Senke Bulić. Odgovor Zvonka Kunića, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj možete poslušati u priloženom zvučnom zapisu.

Zvučni zapis