Grad Velika Gorica

Obavijesti

Natječaj: Možemo to riješiti!

mozemoForum za slobodu odgoja raspisao je nagradni natječaj ideja, kreativnih radova i projekata na temu nenasilja i mirnog rješavanja sukoba pod nazivom: Možemo to riješiti! Natječaj se provodi u okviru Mreže medijacijskih centara: Možemo to riješiti! i uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Cilj natječaja je promicanje nenasilja i demokratske komunikacije među djecom i mladima uz poticanje kreativnosti i inovativnosti sudionika. Namijenjen je učenicima 7. i 8. razreda osnovnih i učenicima srednjih škola te nastavnicima i stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola diljem Republike Hrvatske.

Natječaj je otvoren od 21. veljače do 21. ožujka, a rezultati će biti objavljeni 4. travnja 2011. godine.
Učenici se mogu prijaviti individualno ili u skupinama, a mogu prijaviti projekt, literarno ili dramska ostvarenja, fotografiju, multimedijalni uradak ili neki drugi oblik stvaralaštva na temu nenasilja i mirnog rješavanja sukoba. Nastavnici se prijavljuju individualno, a mogu prijaviti aktivnost, projekt ili program na navedenu temu koja se može uvrstiti u školski kurikulum.
Za prijavu na natječaj Možemo to riješiti! potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji je dostupan na mrežnim stranicama Foruma za slobodu odgoja www.fso.hr te ga zajedno s radom poslati poštom na adresu:

Forum za slobodu odgoja, Kralja Držislava 12, 10000 Zagreb
ili putem e-maila na adresu: mozemo.to.rijesiti@gmail.com.

Na velikogoričkom području je u sklopu projekta na radionicama za nastavnike do sada sudjelovalo ukupno 70 nastavnika koji su dali pozitivne povratne informacije o medijaciji i cijelom projektu. Nastavnici zaključuju da je nužno implementirati medijaciju i ostale sadržaje nenasilne komunikacije u što niže razrede kako bi se s učenjem demokratske i tolerantne komunikacije krenulo što ranije.