Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradski čelnici obišli gradilišta: Lovrakova pred završetkom

obilazak2Gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec u pratnji suradnika obišli su dio gradilišta na velikogoričkom području.

Između ostalog obiđena je Lovrakova ulica čija je sanacija pri samom završetku, a njeno otvaranje očekuje se sljedećeg tjedna. Ulica Mate Lovraka rekonstruira se u dužini od 368 metara i u širini kolnika od 6 metara. Izgradnja obuhvaća i izradu oborinske kanalizacije, zamjenu stupova javne rasvjete, te izvođenje priključaka na komunalnu infrastrukturu za objekte i parcele koje to nemaju. Vrijednost radova na izgradnji i nadzora iznosi 1.584.000,00 kuna. Radove izvodi VG Komunalac d.o.o., a nadzor radova obavlja Bet-con d.o.o., Velika Gorica.

U tijeku radovi na novom gradskom groblju

Obiđeni su i radovi na novom gradskom groblju u Kušancu, koje se izvodi u fazama.
Izgradnja I. faze je obuhvatila radove na izgradnji parkirališta P4, dijela sustava odvodnje oborinskih (površinskih) voda kanal OB-1 u dužini 140 m, skretanje i zacjevljenje postojećeg oborinskog kanala ZAC 700 mm u dužini 620 m, te dvije utočne građevine koje služe za prihvat oborinskih-površinskih voda uzvodnog sliva. Tijekom druge faze radi se na izgradnji odvodnje grobnica, odvodnje oborinskih voda sa staza i prometnica, te nastavak izgradnje kanala OB-1 sa potrebnim građevinama (preljevna građevina i crpna stanica), te uređenje staza na parkiralištu P4 i unutar ograde groblja. Po završetku ovih radova bio bi omogućen ukop na groblju. Grad Velika Gorica u III fazi koja se planira iz kreditnih sredstava namjerava izgradnju parkirališta uz državnu cestu i uličnu ogradu s uređenjem privremenog trga za ispraćaj pokojnika.

U narednom razdoblju započet će se sa aktivnostima oko izgradnje oproštajne građevine kao i drugih pratećih objekata.Ukupna planirana površina obuhvata cijelog kompleksa groblja je cca 24 ha, dok površina prve faze iznosi cca 12 ha. Predviđeno je ukupno 25 657 grobnih mjesta.

obilazak1obilazak3obilazak4obilazak5