Grad Velika Gorica

Vijesti

Tjedan psihologije u Velikoj Gorici

tjedanPovodom Tjedna psihologije, od 14. do 20.veljače 2011.g., u Velikoj Gorici su bila brojna događanja. Cilj svih događanja je bio prikaz širokih i različitih mogućnosti kojima psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

• Središnje događanje se odvijalo u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica u kojem je u srijedu 16.veljače od 18.00 do 20.00 sati održana tribina „Djeca i mladi u raljama društva“. Tribina je bila namijenjena roditeljima i stručnjacima, a organizirali su je Familylab i Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Te dvije organizacije već neko vrijeme surađuju, a svojim aktivnostima žele probleme s kojima se roditelji susreću prenijeti iz dnevnog boravka u javni prostor i tražiti zajedničke odgovore. Suudionice tribine bile su: Sanda Puljiz, psihologinja, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica; Dušanka Kosanović, psihologinja, voditeljica Familiylaba; Željka Čolović Rodik, psihologinja u OŠ Varaždin, Familylab; Ljubica Lovreković, psihologinja u Dječjem vrtiću Velika Gorica i Blaženka Leib, tv voditeljica.
Na samoj tribini su se uključili brojni roditelji sa svojim komentarima, pitanjima, iskustvima i poželjeli su da se takva događanja češće odvijaju jer su izuzetno potrebna.
• U prostoru Gradske knjižnice Velika Gorica i Područne knjižnice Galženica postavljena je izložba knjiga s područja psihologije.
• U dječjem vrtiću Velika Gorica održana su tematska predavanja za roditelje djece dorasle za upis u 1. razred OŠ u na temu „Spremnost djece za polazak u školu“. Predavanja su se održala u četvrtak 17.02. u 16.00 i u 17.00 sati. Predavačica jebila Ljubica Lovreković, psihologinja.
• Psihoedukativna radionica za roditelje, odgojitelje, učitelje i ostale stručnjake koji rade s djecom i mladima na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica održat će se u utorak 22.veljače pod nazivom „Usavršavanje vještine planiranja vremena”, a vodit će je Gordana Novković, psihologinja iz OŠ Eugena Kvaternika.
• U predstavljanje rada psihologa uključili su se i mediji – Radio Velika Gorica i City radio.
• Predavanje za roditelje u OŠ Jurja Habdelića održala je u srijedu 9.veljače Sanda Puljiz, psihologinja, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica. Tema predavanja je bila „Djeca i suvremena tehnologija“.