Grad Velika Gorica

Vijesti

Spot „Cuga je tuga“ uskoro na TV-u

cugaplakat2Kampanja Cuga je tuga dobila je svoj novi nastavak. Održana je audicija za snimanje spota koji će biti emitiran na Hrvatskoj televiziji, a cilj mu je šokirati javnost. Audiciji se odazvao veliki broj zainteresiranih, a voditeljica projekta je Zvjezdana Bubnjar.

Osim spota, kampanja će zaživjeti i kroz predstavu „Mamurluk“.
Udruga Kultura Nova osmislila je predstavu čiji su nositelji glumci Franjo Jimmy Jurčec i Dino Škare. Priča govori o danu nakon što je djed došao po svoga unuka u bolnicu kojemu su ispumpali želudac zbog opijanja.

- Istraživanje i anketa su pokazale da je mladima upravo ispumpavanje želuca najsramotniji događaj nakon alkoholiziranja, dolazak roditelja u bolnicu te problemi s policijom. To je i okosnica predstave koja će premijeru imati 18. ožujka u V.Gorici – kaže Zvjezdana Bubnjar o predstavi Mamurluk.
Sama kampanja privukla je i pozornost medija te je jutros sniman prilog za školski program HTV-a, a prilog će se emitirati u posebnoj emisiji 17. veljače u kojoj će sudjelovati i gradonačelnik Dražen Barišić. Gimnazija Velika Gorica pak će 19. ožujka sudjelovati u emisiji Ni da ni ne, svojevrsnoj Parlaonici, na temu treba li mlade u alkoholiziranom stanju kažnjavati.

U pripremi je i edukativna brošura, a kampanja Cuga je tuga, nastavit će se tijekom cijele godine kroz razne aktivnosti.

Grad Velika Gorica, kao nositelj i pokretač ove preventivne kampanje, financijski podržava sve aktivnosti koje se unutar kampanje provode.

audicija