Grad Velika Gorica

Vijesti

Predstavljen 102. Turopoljski fašnik

vgfasnikDanas su u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljeni karnevali koji se održavaju u gradovima Zagrebačke županije, a među njima i velikogorički – 102. Turopoljski fašnik.

Gradonačelnik Dražen Barišić bio je primoran predati ključeve Grada princu Fašniku, a Velika Gorica će idućih mjesec dana imati status Slobodne Fašničke Republike.

102. Turopoljski fašnik veliku feštu priprema 5. i 6. ožujka 2010. U subotu će gradom prodefilirati povorka sa oko 1500 sudionika, a uz 15-ak domaćih grupa, stižu i gosti iz Đakova, Župe Dubrovačke i Čakovca.

- Svake godine se trudimo biti što raznovrsniji, a raduje nas kad nas posjete gosti iz svih djelova Hrvatske- rekla je direktorica goričke Turističke, Milada Mesarić.

Povorka kreće u 14 sati iz Školske ulice, a sve sudionike i posjetitelje čeka veliki grijani šator u Parku Franje Tuđmana. Dan kasnije, u nedjelju, je mali fašnik. Nekoliko stotina djece uživat će u akrobatskom rock’n rollu klubova Megablast i Gorica, a posjetiteljima će svoje maske, kostime i kreacije predstaviti već od 14 sati kad se prvi na pozornicu penju predškolci.