Grad Velika Gorica

Vijesti

Povjerenstvo odbacilo prijavu SDP-a: “Gradonačelnik Barišić nije u sukobu interesa“

db31Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbilo je prijavu SDP-ove vijećnice Vesne Fabijančić Križanić, kojom je velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića teretila za sukob interesa.
Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, nije u sukobu interesa.
SDP-ova vijećnica Fabijančić u svojoj je prijavi pokušala insinuirati kako gradonačelnik Barišić posjeduje privatnu televizijsku kuću zbog koje je, tvrdi ona, učinio sve da uništi Televiziju Velika Gorica. Svoje insinuacije temeljila je na vlasničkom udjelu kojeg Barišić ima u tvrtki Gorica media d.o.o.

Činjenice, koje je utvrdilo i Povjerenstvo su sasvim drugačije. Gradonačelnik Barišić u svom vlasništvu nema nikakvu televizijsku kuću, a Televiziju Velika Gorica d.o.o.nije uništio već je, dapače, učinio sve pravne i zakonske radnje kako bi zaštitio Grad i gradski proračun, odnosno novac poreznih obveznika.

Podsjetimo, upravu su Vesna Fabijančić Križanić i bivši gradonačelnik Tonino Picula pod čudnim okolnostima osnovali Televiziju Velika Gorica d.o.o., u kojoj je i Grad manjinski vlasnik ograničenih prava, a potom su toj istoj televiziji dali pozajmicu od 650 tisuća kuna, koja do danas nije vraćena u gradski proračun. Gradonačelnik Barišić zakonski je, kao odgovoran gradonačelnik, tražio vraćanje pozajmice i to pravnim putem, a nakon čega je vijećnica Fanijančić Križanić pokušala insinuirati njegov „sukob interesa“.

S obzirom na prozivke SDP-ovih vijećnika, gradonačelnik Dražen Barišić sam je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu mišljenja uputio zamolbu i tražio Mišljenje o potrebi prenošenja njegovog vlasničkog udjela u tvrtki Gorica media d.o.o. na treću osobu, budući da je tvrtka „mrtva“. Naime, od njegova stupanja na dužnost gradonačelnika na poslovnom računu tog društva nema nikakvog prometa te Gorica media d.o.o. nikada nije proizvela niti jedan medijski projekt, bilo pisani, bilo elektronički.

Povjerenstvo je izdalo Mišljenje da gradonačelnik uskladi vlasničke udjele, odnosno izađe iz vlasništva tvrtke Gorica media d.o.o., što će on bez odlaganja učiniti.

- Znao sam da nisam u sukobu interesa za što me vijećnica Fabijančić Križanić željela optužiti. Gorica media d.o.o.nije proizvela nikakav medijski sadržaj, a javno sam i objavio taj pravni subjekt kao poslovni subjekt s kojim Grad Velika Gorica ne može sklapati nikakve poslovne ugovore. Vijećnica Fabijančić samo je još jednom pokazala da lažnim prijavama i insinuacijama želi lažno informirati javnost i tako nanijeti štetu mom ugledu. Žao mi je zbog takvog načina ophođenja uvažene vijećnice, ali mi je drago da je ta priča konačno završena potvrdom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Prijava protiv mene je odbačena i nadam se da smo sada završili tu priču – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.