Grad Velika Gorica

Vijesti
,

Gradonačelnik Barišić otvorio radove u RZ Rakitovec i pozvao investitore u Veliku Goricu

rakitovecPočeli su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Radnoj zoni Rakitovec, prometnice s oborinskom odvodnjom.

Radove su danas obišli gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos, a s velikim odobravanjem početak radova pozdravili su i predsjednici mjesnih odbora Rakitovec (Franjo Sever) i Turopolje (Zlatko Mihalić) istaknuvši kako će radna zona na njihovom području donijeti razvoj cijelog kraja.
-Preduvjet za otvaranje radne zone, koju smo obećali u predizbornoj kampanji, bilo je zemljište. Njega nam je, kao što znate, darovala Vlada Republike Hrvatske, a darovni ugovor s premijerkom Jadrankom Kosor potpisali smo upravo u Velikoj Gorici. Nakon toga uslijedile su sve ostale pripremne radnje, dokumentacija i evo konačno počinju i sami radovi na infrastrukturi, bez koje nije moguće razviti zonu – poručio je gradonačelnik Barišić i pozvao investitore na dolazak u Veliku Goricu, koja se pokazuje kao idealna sredina za gospodarski razvoj i zbog svog prometnog položaja, posebice sada kada je okružena novim prometnicama – od istočne obilaznice do autoceste Zagreb – Velika Gorica – Sisak.

Radove je na javnom natječaju dobio VG komunalac, a vrijedni su 2,5 milijuna kuna koje je osigurao Grad Velika Gorica.- Po otvaranju gradilišta započeti ćemo s pripremnim radovima – iskolčenjem trase, lociranjem i označavanjem postojećih podzemnih instalacija te rušenjem i uklanjanjem postojeće kolničke konstrukcije. Prema ugovorenom troškovniku izvodi se oborinska kanalizacija ukupne dužine 1203 m’ s 31 revizijskim oknom, te 399 m’ prometnice. Na mjestu ispusta oborinskog kanala OK 3 u otvoreni kanal u Rakitovcu izgraditi će se ispusna građevina – rekao je direktor VG komunalca Josip Kolarec..
Nova prometnica proteže se u smjeru sjever – jug te spaja postojeću cestu za Rakitovec s postojećom cestom za Turopolje – ŽC 3115 i ukupne je duljine 399 m’. Širina prometnice je 18 m a sastoji se od dva kolnička traka širine 3,5 m (ukupna širina kolnika 7 m), obostrane pješačke staze širine 2,5 m te obostrane zelene površine širine 3,0 m. Odvodnja prometnice sastoji se od 24 slivnika i 210 m’ priključnih PVC cijevi. Asfaltira se ukupno 2.800 m² kolničke konstrukcije u dva sloja.

Priloženo:

Urbanistički plan uređenja Radne zone Rakitovec (PDF)