Grad Velika Gorica

Vijesti

Pravobraniteljica Slonjšak uputila pohvale Velikoj Gorici

slonjsakPravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak boravila je prvi puta u službenom posjetu Gradu Velikoj Gorici te na susretu s gradonačelnikom Draženom Barišićem razgovarala o provođenju Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Istaknula je prilikom posjeta kako druge gradove u Hrvatskoj ne može pohvaliti kao Veliku Goricu koja je svijetli primjer brige i odnosa prema osobama s invaliditetom. – Puno se radi u Velikoj Gorici. Osobe s invaliditetom imaju sposobnosti i znaju kao i svi ostali, treba im samo pružiti priliku. Treba im pomoći i njihov glas se mora čuti. Grad Velika Gorica to prepoznaje – istaknula je pravobraniteljica.

Susretu su nazočili i zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč Knežević te zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos i pročelnik Zvonko Kunić, kao i gradonačelnikov savjetnik za pitanja osoba s invaliditetom Darko Matić. – Velika Gorica je na provođenju Strategije učinila puno. Posebno smo ponosni na kupnju vozila za prijevoz osoba s invaliditetom te otvaranje dvorane i teretane u prostorima osnovne škole Eugena Kumičića- istaknuo je Darko Matić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su je Strategija za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom donesena i prije njegova mandata.- Godinu i pol sam na mjestu gradonačelnika i u tom vremenskom razdoblju smo napravili dosta – od uklanjanja arhitektonskih barijera, uvođenja zvučnih semafora, postavljanja linija vodilja za slijepe u OŠ Eugena Kumičića i u Dom zdravlja, do kupnje specijalnog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Uvijek se može više, jasno, i to nam je i cilj i zadaća da nastavimo u započetom smjeru- poručio je gradonačelnik.

Pravobraniteljica se susrela i sa svim članovima Povjerenstva za osobe s invaliditetom kao i ravnateljima škola i ustanova, a potom je posjetila uređenu dvoranu za osobe s invaliditetom i susrela se sa slijepim učenicima Kristinom Krsnik i Markom Cavrićem, iz OŠ Eugena Kumičića.