Grad Velika Gorica

Vijesti

LiDraNo 2011.

lidrano127. i 28. siječnja 2011. održao se LiDraNo osnovnih i srednjih škola. Domaćin osnovnih škola je bila OŠ Jurja Habdelića, a domaćin srednjih škola je bila Gimnazija Velika Gorica. Učenici su se predstavili literarnim i novinarskim radovima te dramskim nastupom.

U literarnom stvaralaštvu srednjih škola istaknuli su se sljedeći učenici: Ivan Mikulin, Vedran Stipić i Katarina Horvat, dok su iz osnovnih škola odabrani radovi od: Dee Bratković, Hane Hanak, Lea Moguša, Stelle Sremić i Marine Kozine.
Za najbolje novinarske radove srednjih škola u kategoriji samostalnih radova izabrana su dva rada, rad Ane Turković i rad Filipa Alexandrisa. Thalia Bertol i Dorijan Šneler su pobjednici u kategoriji radijskih emisija, dok su Kristijan Rauch i Filip Šokac pobjednici u kategoriji radioigre. U novinarskim radovima istaknuli su se i učenici osnovnih škola: Elena Vujnović i Stella Sremić; Ema Ivanković, Mihaela Farkaš i Dora Jakovac; Anja Pletikapa i Katarina Vlahović te rad Marije Rumenčić.
U dramskom stvaralaštvu srednjoškolci su plasirali ukupno četiri dramska izraza pod nazivima: „Cijeli svijet je pozornica“, „Antigona“, „Debela“i „Zaljubljeni dan“. Osnovne škole na županijsku razinu šalju sljedeće dramsko –scenske izraze: „Začarani tamburaš“, „Cigareta ili…“, „Tko se boji vuka još?“, „Ipak je bolje roditi se“, „Starinske štenge“ i „Dramski prvak“.