Grad Velika Gorica

Vijesti

Rukometaši Zagreba na Jesenskom sajmu poduzetništva i automobila

janeirukometasiGradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić otvorio je danas na prostoru Tržnog centra u Velikoj Gorici, Jesenski sajam poduzetništva i automobila.

Uz gradonačelnika Barišića, otvorenju sajma nazočili su i njegov zamjenik Ervin Kolarec, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević i drugi. Posebni gosti na otvorenju sajma bili su rukometaši Zagreba Croatia osiguranja.

Prvog dana sajam je obišao veliki broj Velikogoričana istaknuvši prilikom obilaska veliko zadovoljstvo organizacijom i održavanjem sajma. – Brojni su se sajmovi ugasili zbog teških vremena, a ustvari upravo sada treba promovirati i poticati poduzetništvo i dati priliku našim Goričanima da pokažu što imaju i lakše se plasiraju na tržištu – izjavio je organizator Sajma Nenad Črnko.
Na prostoru unutar šatora izlaže više od 50 goričkih obrtnika, poduzetnika i udruga, a na vanjskom prostoru deset autokuća s goričkog područja.
Grad Velika Gorica potaknuo je izlaganje obrtnika sa 40 tisuća kuna, koja su sa stavke namijenjene u tu svrhu uplaćene na račun Udruženja obrtnika.

- Aktualno vodstvo Velike Gorice u svom je programu rada navelo razvijanje gospodarskih zona, unapređenje poduzetništva i općenito standarda građana. U tom smislu s velikim zadovoljstvom pozdravlja i podržava svaku inicijativu, akciju ili manifestaciju koja može doprinijeti ostvarenju navedenih ciljeva – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić te dodao kako će Grad i dalje stajati iza svojih obrtnika i poduzetnika i u svakoj im prilici pomoći, jer bez razvoja gospodarstva nema niti drugih segmenata društvenog razvoja.
Potporu sajmu dala je i Zagrebačka županija, a zamjenik župana Rudolf Vujević u svom je pozdravnom govoru istaknuo kako Velika Gorica ima izuzetnu priliku za gospodarski razvoj. Pozvao je poduzetnike da se jave na natječaje kojima Županija potiče njihov rada, a poručio je i kako „oni koji žele samo spletke i politikantske igre ne rade na dobrobit Grada i građana.
-Gradnjom prometnica, opremanjem gospodarskih zona, uz pomoć Županije i Vlade RH, Velika Gorica ima povijesnu priliku za razvoj u svim segmentima života. Zato ćemo, kao aktualno vodstvo Grada, i dalje raditi od 0 do 24 na razvoju i unapređenju našega standarda – zaključio je gradonačelnik.

Sajam traje do nedjelje 12. rujna.

sajam1 sajam2sajam3sajam31sajam4sajam5sajam6sajam7