Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Odluka o sufinanciranju plastenika i viših i visokih tunela u 2010. godini

KLASA: 320-21/2010-01/105
URBROJ: 238-33-10/2040-2010-1
Velika Gorica, 15. rujna 2010.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik GVG br. 14/09), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 15. rujna 2010. godine, donosi

O D L U K U
o sufinanciranju plastenika
i viših i visokih tunela u 2010. godini

Članak 1.
Ovom Odlukom utvrđuju se opći uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje podizanja novih i modernizaciju postojećih plastenika i za sufinanciranje podizanja viših i visokih tunela u 2010. godini, te prava i obveze korisnika sufinanciranja.

Članak 2.
Za sufinanciranje podizanja viših i visokih tunela određuju se sredstva u visini do 30% od ukupno predviđenih sredstva za sufinanciranje podizanja novih i modernizaciju postojećih plastenika.
- Za podizanje novih i modernizaciju postojećih plastenika sufinancirat će se nabava: termogena, pumpe, konstrukcije, dvostruke folije i agregata.
- Za podizanje viših i visokih tunela sufinancirat će se nabava: folije, konstrukcije.

Članak 3.
Pravo na bespovratno sufinanciranje imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, a upisana su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, i udovoljavaju sljedećim uvjetima:
- imaju prebivalište i u 2010.godini podigli su plastenik, viši ili visoki tunel na području Grada Velike Gorice;
- podigli su plastenik, viši i visoki tunel na vlastitim površinama ili na zemljištu u zakupu za koje imaju ugovor o zakupu sklopljen na rok: – od najmanje 10 godina – plastenici
- od najmanje 5 godina – viši i visoki tuneli
- podigli su plastenik na površini od najmanje 200 m2, a više i visoke tunele na površini od najmanje 300 m2.

Članak 4.
Sufinanciranje po gospodarstvu u 2010.godini sveukupno može iznositi najviše 15.000,00 kn.

Članak 5.
Sredstva za sufinanciranje dodjeljuju se na temelju natječaja. Javni natječaj raspisuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.
Natječaj sadrži:
- naziv tijela koje objavljuje natječaj;
- predmet natječaja;
- vrijeme trajanja natječaja;
- opće uvjete i kriterije za dodjelu sufinanciranja;
- potrebna dokumentacija;
- naziv i adresa tijela kojem se zahtjevi podnose;
- informacije i dokaze o ispunjavanja uvjeta za dodjelu sufinanciranja.

Članak 6.
Natječaj provodi Povjerenstvo za utvrđivanje prava na sufinanciranje plastenika i viših i visokih tunela, kojeg osniva Gradonačelnik Grada Velike Gorice.

Članak 7.
Nakon provjere postavljanja plastenika, dvostruke folije, pumpe, termogena i agregata, te provjere podizanja viših i visokih tunela, Povjerenstvo izrađuje listu natjecatelja kojima je odobreno sufinanciranje, te ju daje na potvrdu Gradonačelniku.
Potvrđena lista prosljeđuje se Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu.

Članak 8.
Zaključak o prihvaćanju Liste proizvođača koji zadovoljavaju uvjete za sufinanciranje objavljuje se na internetskoj stranici Grada Velike Gorice i u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Članak 9.
Sredstva za sufinanciranje plastenika i viših i visokih tunela isplatit će se iz stavke proračuna Grada Velike Gorice za 2010.godinu – iz razdjela 008 – Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, iz Programa – Razvoj i unapređenje poljoprivrede na području Velike Gorice koji se provodi kroz Aktivnost – Subvencije poljoprivrednicima, obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima.

Članak 10.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.