Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Odluka o sufinanciranju nabave antifrost sustava i sustava za navodnjavanje u 2010. godini

KLASA: 320-21/2010-01/104
URBROJ: 238-33-10/2040-2010-1
Velika Gorica, 15. rujna 2010.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik GVG br. 14/09), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 15. rujna 2010. godine, donosi

O D L U K U
o sufinanciranju nabave antifrost sustava i sustava za navodnjavanje u 2010. godini

Članak 1.
Ovom Odlukom utvrđuju se opći uvjeti, postupak i kriteriji za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za sufinanciranje nabave antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, te prava i obveze korisnika sufinanciranja.

Članak 2.
Utvrđuje se da bespovratna novčana sredstva za sufinanciranje antifrost sustava iznose 150,00 kn po rasprskivaču.
Najmanji broj rasprskivača za antifrost sustav koji će se bespovratno sufinancirati po jednom obiteljskom gospodarstvu/pravnoj osobi iznosi 45, a najveći 100 komada.

Članak 3.
Bespovratna novčana sredstva za sufinanciranje sustava za navodnjavanje obuhvaćaju sufinanciranje nabave pumpe, rasprskivača, cijevi, rolomata i dr., a natjecatelj mora imati podignuto najmanje 0,5 ha nasada kupina, malina ili drugog voća koje ne zahtijeva antifrost sustav, 1 ha povrća na otvorenom, najmanje 5 000 sadnica jagoda ili najmanje 3 ha ratarske proizvodnje.
Sufinanciranje nabave antifrost sustava i/ili sustava za navodnjavanje po jednom obiteljskom gospodarstvu/pravnoj osobi ne može iznositi više od 15.000,00 kn.

Članak 4.
Pravo na bespovratno sufinanciranje imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, a koja udovoljavaju slijedećim uvjetima:
- da su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava
- da imaju prebivalište odnosno sjedište, te da podižu antifrost sustav i sustav za navodnjavanje na području Grada Velike Gorice;
- podižu antifrost sustav na vlastitim površinama ili na zemljištu u zakupu za koje imaju ugovor sklopljen na rok od najmanje 15 godina;
- podižu sustav za navodnjavanje na vlastitim površinama ili na zemljištu u zakupu za koje imaju ugovor sklopljen na rok od najmanje 5 godina.

Članak 5.
Sredstva za sufinanciranje dodjeljuju se na temelju natječaja. Javni natječaj raspisuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.

Natječaj sadrži:
- naziv tijela koje objavljuje natječaj;
- predmet natječaja;
- opće uvjete i kriterije za dodjelu sufinanciranja;
- potrebna dokumentacija;
- vrijeme trajanja natječaja;
- naziv i adresa tijela kojem se zahtjevi podnose.

Članak 6.
Natječaj provodi Povjerenstvo za utvrđivanje prava na sufinanciranje nabave sustava za navodnjavanje i antifrost sustava kojeg osniva i imenuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.

Članak 7.
Nakon provjere postavljanja antifrost sustava i sustava za navodnjavanje Povjerenstvo izrađuje listu natjecatelja o odobrenom sufinanciranju, te ju daje na prihvaćanje Gradonačelniku.
Potvrđena lista prosljeđuje se Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu.

Članak 8.
Zaključak o prihvaćanju Liste proizvođača koji zadovoljavaju uvjete za sufinanciranje objavljuje se na internetskoj stranici Grada Velike Gorice i u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Članak 9.
Sredstva za sufinanciranje nabave antifrost sustava i sustava za navodnjavanje u 2010. godini isplatit će se iz stavke proračuna Grada Velike Gorice za 2010. godinu – iz razdjela 008 – Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, iz Programa – Razvoj i unapređenje poljoprivrede na području Velike Gorice koji se provodi kroz Aktivnost – Subvencije poljoprivrednicima, obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima.

Članak 10.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.