Grad Velika Gorica

Vijesti

Mraclinska škola u novom sjaju

skola1Početak nove školske godine velikogoričke osnovne škole dočekuju spremne. Grad je u njihovu sanaciju tijekom ljetnih mjeseci uložio oko 3 milijuna kuna. Neke od obnovljenih škola danas su obišli gorički gradonačelnik Dražen Barišić, zamjenik Ervin Kolarec i pročelnik Zvonko Kunić.

Najveći zahvati rađeni su na područnoj školi u Mraclinu, koja je do ovog ljeta bila zapuštena i u derutnom stanju. Sa 400 tisuća kuna sanirani su zidovi, obavljeni keramički radovi, instalacije, obnovljeni podovi u učionicama, uređena je stolarija, soboslikarski radovi, a zamijenjen je i krovni pokrov te su uređena pročelja škole. – Kad sam prošli puta bio tu, bilo je ružno za gledati, a kamoli učenicima pohađati nastavu. Danas je to lijepo uređena škola i veselim se što će nove generacije učenika u njoj imati bolje uvjete rada – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Kolarec.
Gradski su čelnici obišli i OŠ Jurja Habdelića te OŠ Eugena Kvaternika. U Habdelić je uloženo 450, a u Kvaternik 400 tisuća kuna. I u ove dvije škole učenici će imati ljepše uvjete rada ali i okoliša škole. – Posebno me veseli da mogu najaviti kako se uz brigu za postojeće škole brinemo i o potrebama novih objekata. Tako mogu najaviti da projekt gradnje nove škole u Novom Čiču ide svojim tijekom. Upravo danas smo dobili suglasnost Župe Novo Čiče na temelju kojeg možemo ishoditi lokacijsku dozvolu – izjavio je u obilasku gradonačelnik Barišić. Na kraju obilaska vodstvo grada upozorilo je vozače na oprez u prometu i poželjelo svim školarcima sretne i uspješne školske dane.

skola2 skola3