Grad Velika Gorica

Vijesti

Kurilovčani obilježili Dan mjesta

kurilovecKurilovec je obilježio Dan mjesta. Svečanost je već tradicionalno započela polaganjem vijenaca Nenadu Veseliću i Vladi Stepaniću- prvim Kurilovčanima stradalima u Domovinskom ratu. Vijenci su položeni i na središnjem križu u mjestu gdje je održana i svečana sveta misa.

Zadovoljni rezultatima
Svečana sjednica Vijeća okupila je brojne goste, predstavnike udruga koje djeluju u mjestu, ali i gradske čelnike. Tijekom sjednice istaknuti su uspjesi mjesdnog odbora ali je upućeno i nekoliko primjedbi, primjerice ona na Urbanistički plan uređenja mjesta. – Ne želimo biti nova Galženica- složni su mještani koji ističu kako ne žele zgrade koje se svojom veličinom ne uklapaju u mirno obiteljsko naselje. Pokrenuta je inicijativa za za obnovu kulturne baštine, točnije obnovu Josipovićeve kurije, a organizirali su i niz manifestacija, od kojih je najzapaženije Jurjevo u Kurilovcu koje je postalo prepoznatljivo u cijelom gradu i okolici.

Josipovićeva-veliko gradilište
Obnovljeno je i staro križno drvo, a započela je i sanacija Josipovićeve ulice koja je sad postala veliko gradilište. –Puno se radi i zadovoljni smo-, rekla je predsjednica Ana Plechinger. Sjednicu je posjetila i predsjednica Vijeća, Vesna Škare Ožbolt, a u kulturnom je djelu nastupio zbor Plešanke pod vodstvom Sandre Kulier. p