Grad Velika Gorica

Obavijesti

22:15 - Stanje obrane od poplave: Vatrogasci prazne vodu iz obiteljskih kuća

popl5U šest sati angažiranosti na ispumpavanju vode iz osobnih kuća, gorički i zagrebački vatrogasci kompletno su završili taj dio posla u naseljima Črnkovcu, Ribnici, Jagodnom, Lazini i Šćitarjevu (dio koji više nije poplavljen).

Veliki dio naselja, gotovo 90 posto, dobio je struju. Od 20 trafostanica uključeno je njih 13.

Voda iz gradskog vodovoda zdravstveno je ispravna, jer se svakodnevno uzimaju uzorci i šalju na ispitivanje. Voda iz bunara nije preporučena za piće.
VG Vodoopskrba postavila je dvije pipe na hidrante u Čičkoj Poljani, na mjestima gdje je bilo moguće, kako bi se ljudi koji nemaju priključak na gradski vodovod mogli snabdijevati vodom.

U nekim naseljima već je počelo i isušivanje i čišćenje. Na zahtjeve mjesnih odbora postavljeni su veliki kontenjeri u Leknenom, Črnkovcu i Sopi. Za odvoženje otpada zadužena je VG Čistoća.

Predsjednici mjesnih odbora zaduženi su za brigu o mještanima i naselju. Mještani se za sve potrebe mogu obratiti predsjednicima mjesnih odbora koji su zaduženi za daljnju komunikaciju sa zaduženim institucijama ili poduzećima

Centar humanitarne pomoći dežuran je tijekom cijelog dana, a brojne donacije pristižu iz velikih tvrtki ali i privatnih osoba i obitelji. Građanima iz ugroženih naselja do sada je već podijeljen veliki broj kreveta, madraca, isušivača, higijenskih potrepština, vode, hrane.

Važni brojevi:
Dojave o svim potrebama: 112 ili 6221 283 Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice
Prihvatni centar za evakuirane i Centar humanitarne pomoći: Suzana Strunjak 098 247 040.