Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Gorički parkovi

PITANJE:

Poštovani,

Još sam pod negativnim dojmom od jučerašnjeg dana, pa odmah prelazim na problem.

Sa svojim 22 mjesečnim djetetom sam bila u parku kod Tuđmanovog šetališta, ostadoh sablaznuta kad sam u jednom trenutku vidjela svoje dijete kako je iz pješčanika isčupalo prezervativ!!!!! Što idući put mogu očekivati? Iglu i špricu?!??
Djecu ne možemo staviti pod stakleno zvono, to mi je jasno, ne možemo to učiniti ni sa parkovima, tuđu djecu ne možemo preodgajati, ali ovo je zaista degutantno!
Postoji li bilo kakav način kontrole parkova u kojima se zadržavaju većinom manja djeca, ova “odrasla” koriste parkove za drugačiju vrstu zabave, očigledno?

Također, na većini zelenih površina koje su oko parkova, jasno je istaknut znak zabrane šetnje pasa – vlasnici istih se uredno NE pridržavaju znaka zabrane.
Volim pse, ali neka pravila se moraju poštivati.

Može li se organizirati nekakva vrsta komunalne kontrole /kažnjavanja – (možda dobrovoljnog čišćenja parkva i zelenih površina ili novčanog kažnjavanja) , jer ovo je i više nego sramotno!!

Lp,

Željka

ODGOVOR:

Poštovana,

parkove i zelene površine u gradu održava VG Komunalac. Provjerom u nadležnom odjelu, potvrđeno je da u parku dr. Franje Tuđmana svakodnevno postoji dežurni čuvar – čistač koji pokušava riješiti sve uočene nepravilnosti. Nažalost, zbog pojedinih neodgovornih građana događaju se i ovakve stvari, na koje ponekad nije moguće utjecati. U svakom slučaju, komunalna će služba pojačano obilaziti navedeno područje i reagirati na uočene nepravilnosti. Ovim putem apeliramo i na građane da i sami budu svjesni i pridržavaju se pravila ponašanja na javnim površinama, posebice onima u kojima borave djeca. Ukoliko i dalje budete primjećivali ovakve i slične stvari, molimo vas da nas direktno kontaktirate u Upravni odjel za komunalne poslove.

S poštovanjem,
Elizabeta Stipetić
Stručni referent za suradnju i protokol