Grad Velika Gorica

Vijesti

Branitelji zgroženi ponašanjem vijećnika na Gradskom vijeću

vijece93Članovi Udruge “Branitelji za branitelje” osvrnuli su se priopćenjem na ružne scene tijekom 9. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dana 27. srpnja 2010. godine članovi Predsjedništva Udruge došli su prisustvovati sjednici Gradskog vijeća grada Velike Gorice s namjerom prezentacije udruge a i samog događaja s obzirom na to da je događaj organiziran na području grada Velike Gorice i podržan od strane Turističke zajednice.

Pri samom dolasku u zgradu održavanja sjednice doživjeli smo niz uvreda i provokacija od strane nekih do tada nama nepoznatih ljudi. Dovikivali su nam da smo ”provokatori”, ”plaćenici”, ‘’smeće”, ‘’smradovi”, ‘’sroljo”(koja mu je izgleda omiljena poštapalica), i razne druge pogrdne nazive. Osporavano nam je sudjelovanje u Domovinskom ratu, ratni vojni invaliditet većine prisutnih, i općenito vrednote Domovinskog rata za koje se naša Udruga zalaže.

sIMG_9425Najglasniji u izvikivanju tih uvreda bio je gospodin za kojeg smo naknadno saznali da je imenom i prezimenom Zdravko Lučić, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju. Dotični gospodin (ako ga se tako može nazvati) je prevršio svaku mjeru nazvavši zaručnicu tajnika Udruge Branitelji za branitelje, također članicu udruge, ”droljom” i ”kurvom” te je čak u jednom trenutku i fizički nasrnuo na nju dok je ona mirno sjedila na balkonu. O spomenutom dodađaju mogu posvjedočiti i dvojica zaštitara koji su nažalost pri samom početku sjednice morali napustiti zgradu.

Članovi Udruge Branitelji za branitelje su dostojanstveno, ne odgovarajući na neprekidne provokacije gdina. Zdravka Lučića, do prve pauze sjednice čekali svoju priliku da predstave navedeni događaj, a nakon toga se povukli i napustili zgradu održavanja sjednice.
Naime, nije više imalo smisla ostajati jer je bilo očito neprijateljsko raspoloženje prema nama.

Za dotičnog gospodina smo naknadno saznali kako je član HNS-a, HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini grada Velike Gorice, a u isto vrijeme i predsjednik udruge ”DOMEK turopolski ” koja u svojem statutu također ima da je ”nestranačka organizacija”?! Navedena udruga također u svojem statutu koristi izraze poput ”ljudskog dostojanstva”, ”kultiviranost turopoljskog govora”, ”poticanje razumijevanja”, ”tolerancija”, a u jednom dijelu statuta i ”domoljubno utemeljeno smještanje Turopolja u sklop duhovnog života hrvatskog naroda, nacije i države”. IRONIJE LI….

Ovim putem smo htjeli iznijeti i našu stranu priče te napominjemo da je sve gore napisano stav Udruge, a ne pojedinaca. Pojedincima koji su bili sudionici navedenog događaja ostavljamo na izbor hoće li pokrenuti postupke kod mjerodavnih institucija protiv gdina. Zdravka Lučića, a ukoliko se na iste odluče, Udruga će ih bezrezervno podržati.

Tajnik Udruge Branitelji za branitelje,

Stjepan Radić