Grad Velika Gorica

Iz medija

Večernji list: Predano 975 zahtjeva za upis djece u vrtić

vrtic_gradiciJesu li im djeca upisana u vrtić, roditelji koji su predali sve potrebne dokumente doznat će tek za 13 dana. Tada će se znati i koliko je djece ostalo bez mjesta u vrtiću, no već sada se nagađa da je riječ o čak 300 mališana.

U Dječji vrtić “Ciciban”, koji djeluje na pet lokacija, i Dječji vrtić “Velika Gorica”, koji radi na 14 lokacija, zaprimljeno je ukupno 975 zahtjeva za upis.

U vrtiće ide 2250 djece

– Neki su zahtjeve poslali u oba vrtića, no još nisu obrađeni svi zahtjevi pa zasad ne znamo točan broj djece za upis – poručio je dogradonačelnik Ervin Kolarec.

Oba vrtića na svim svojim lokacijama imaju 2250 djece u čak 90 odgojnih skupina pa postojeći objekti već premašuju pedagoške standarde.

– Kako bi se u vrtićima postignula kvaliteta predviđena standardima, osnovana je Mreža dječjih vrtića te Povjerenstvo za provedbu Mreže. To je jako važno jer zbog veličine postojećih vrtića više ne bismo mogli otvarati područne objekte. Prvi smo grad koji je donio Plan mreže u skladu s novim propisima – kaže Kolarec. Ne krije da u Gorici hitno treba sagraditi vrtić jer je od lipnja 2009. do danas rođeno čak 742 Velikogoričana, no on bi se u proračun mogao “ugurati” tek dogodine. U proračunu je za ovu godinu za vrtiće izdvojeno 50 milijuna kuna.

Kolarec: Na devet lokacija zaposlili smo trećeg odgajatelja

– U ovih godinu dana u Gradićima smo proširili objekt i upisali 40 djece, u školi u Donjoj Lomnici uredili smo prostor za jednu odgojnu skupinu, u dvorani u Koprivničkoj uredili smo pak prostor za potrebe jedne skupine i tako upisali 20 djece, a na devet lokacija zaposlili smo i tzv. trećeg odgojitelja – poručuje Kolarec. Za boravak djeteta u vrtiću roditelji mjesečno izdvajaju 550 kuna, a za posebne programe na stranom jeziku 750 kuna.

Lana Kovačević

Izvor: Večernji list