Grad Velika Gorica

Vijesti

Povratak učenika iz Karlovca

karlovac2Iz Karlovačke bolnice danas odlaze gotovo sva djeca koja su zbrinuta nakon prevrtanja autobusa. Do sutra jedino ostaje djevojčica kojoj je puknuta čeljust, a preko vikenda će ostati i dječak s napuknutim rebrima.

U karlovačkoj bolnici će još dan – dva ostati i profesor s napuknutim kralješkom.

Jedna djevojčica s napuknuti kralješkom danas je kolima velikogoričke Hitne pomoći prebačena iz karlovačke u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Nju će danas također posjetiti predstavnici grada, koji su i organizirali prijevoz kolima hitne pomoći.

Prema dostupnim informacija liječničku pomoć je u Draškovićevoj danas potražila i jedna profesorica, koja je jučer napustila karlovačku bolnicu.

- Djeca su se polako vratila iz šoka, i danas su puno bolje nego jučer. Sva ostala djeca, osim ovo dvoje odlaze danas svojim kućama. Pružena im je i psihološka pomoć, a bit će im pružena i grupna terapija u Velikoj Gorici kako bi što brže zaboravili ovaj ružni događaj. U školi ćemo organizirati i roditeljski sastanak tijekom drugog tjedna – rekao je ravnatelj OŠ Jurja Habdelića Davor Vidović.
Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić sa zamjenicima i svim suradnicima stoji na raspolaganju roditeljima i profesorima za sve potrebe, a ovim se putem ponovno zahvalio liječničkom timu karlovačke bolnice kao i premijerki Jadranki Kosor i gradonačelniku Grada Karlovca te svima ostalima koji su se jučer stavili na raspolaganje i obišli djecu velikogoričke osnovne škole.