Grad Velika Gorica

Vijesti

Petrovo u Rakitovcu

rakitovecNovouređeni vatrogasni dom, velika ukrašena sala sva u bijelom dočekala je jučer Rakitovčane koji su pristizali na već tradicionalnu proslavu blagdana svetih Petra i Pavla, zaštitnika sela.

Ove ih je godine bilo zaista mnogo, svi su htjeli vidjeti što se to u selu napravilo. I nisu ostali razočarani! Nekad stari, trošni dom, jedan od najvećih u ovom djelu Turopolja, s krovom koji prokušnjava danas je zamijenilo luksuzno zdanje prave svečane sale. -Bit će ovdje svadbi i ženidba-, čuli su se komentari.

Šuker: Ovo Gorica već dugo čeka
Blagdan svetaca zaštitnika obilježilo je i otvorenje klupskih prostorija ali i rasvjete na kombiniranom sportskom igralištu, a koje je simbolično otvorio potpredsjednik Vlade, ministar financija Ivan Šuker. –To je ono što Gorici nedostaje. Mnogi bi se ženili, a nemaju prostora i ova sala ih naprosto poziva-, rekao je ministar Šuker. Dodao je i kako je Rakitovec i uopće područje Donjeg Turopolja pred ekspanzijom. -Izgradnjom gospodarske zone, ali i distributivnog centra i hladnjače stvaraju se uvijeti za još bolji rast i razvoj. To je nešto što Gorica već dugo čeka- rekao je Šuker.

I dalje bez kanalizacije
Domaćini su, uz kulturni program na kojem su nastupili članovi KUD-a Dučec iz Mraclina i mališani Podrušne škole Rakitovec, pripremili i kratak film o povijesti sela. Film je kroz fotografije i snimke dočarao život u selu od 60-ih godina do danas te prikazuje vrijedne mještane koji su većinu objekata u Rakitovcu samostalno i samodoprinosima izgradili. Veliku podršku daje im i Zagrebačka županija koja brine o ravnomjernom razvoju svoih svojih djelova. Tako je svečanosti prisustvovao i zamjenik župana Rudolf Vujević, a u ime domaćina, Grada Gorice, prisutnima se obratio zamjenik gradonačlenika Ervin Kolarec. Inače, Grad Velika Gorica sredstva ulaže u mjesnu samoupravu i projekte, a jedan od najznačajnijih je kanalizacija Donjeg Turopolja koju već dugo očekuju. –Ja sam optimist i čvrsto sam uvjeren kako ćemo i kanalizaciju skoro dočekati-, rekao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Raktivec, Franjo Sever.
Ono što je svakako najvažnije jest da su sada dobili prostor, ne samo za vjenčanja, već i za djelovanje raznih udruga, okupljanje mještana, mladih… Ideja je osnovati udrugu mladih ili folklorno društvo, o čemu ćemo zasigurno i mi pisati na našim stranicama.

Preneseno sa: www.rvg.hr