Grad Velika Gorica

Vijesti

Velikoj Gorici nagrada CROPAK

cropakU sklopu festivala ambalaže, FEST.A CROPAK 2010, dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2010 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2010, 7. svibnja 2010., u hotelu Park u Rovinju, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo, tvrtke Tectus d.o.o. iz Zagreba te stručnog časopisa Ambalaža.

Velika Gorica dobila je priznanje za cjeloviti doprinos zaštiti okoliša u projektu WASTE NO WASTE / Nije za baciti.
Nagradu je preuzeo zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos koji je istaknuo kako je ovo veliki poticaj gradu za daljnju brigu oko očuvanja okoliša.
Inače, na natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK pristiglo je 45 nominacija, ukupno više od 110 proizvoda, a nagrade su dodijeljene u osam kategorija. Na natječaju za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK okupljeno je 26 nominacija, a nagrade su dodijeljene u dvije kategorije.
Dodjela nagrada održana je u sklopu FEST.A CROPAK-a 2010, središnjeg događaja u ambalažnoj industriji Hrvatske i regije, od 6. do 8. svibnja. U sklopu festivala ambalaže održano je međunarodno savjetovanje “Trendovi u ambalažnoj industriji”, Studentska kreativna radionica CROPAK 2010, Gospodarska izložba i Godišnja sjednica Vijeća Zajednice ambalažera Hrvatske gospodarske komore.

Organiziran je i posjet tvornicama Istragrafika i Tvornici duhana Rovinj. Unatoč teškom gospodarskom trenutku, FEST.A CROPAK je okupio više od 160 gospodarstvenika iz Hrvatske i regije, čime je sedmu godinu zaredom potvrđena kvaliteta i značaj festivala ambalaže.
Generalni pokrovitelj bila je WPO (Svjetska organizacija za ambalažu), a ostali pokrovitelji EPIC – Europski konzorcij instituta za ambalažu, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH te Hrvatska gospodarska komora
Cilj natječaja je promovirati, istaknuti i nagraditi proizvođače, dizajnere i korisnike ambalaže kao sredstva zaštite, identifikacije i promocije proizvoda te poticanjem konkurentnosti pomicati granice u promišljanju ambalaže sukladno visokim standardima i zahtjevima struke.

Sudionici natječaja su hrvatski i inozemni korisnici ambalaže – vlasnici robnih marki, proizvođači ambalaže i tiskari etiketa i displeja, profesionalni dizajneri, reklamne agencije i dizajnerske kuće te hrvatski vlasnici cjelovitih sustava i proizvođači strojeva, uređaja i opreme za gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom.

Svi dobitnici nagrade CROPAK stječu pravo izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju za nagradu WorldStar koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), čiji je član Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba.