Grad Velika Gorica

Obavijesti

Pripremni tečajevi za djecu branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) objavilo je Javni poziv za financiranje troškova pripremnih tečajeva za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe u akademskoj godini 2010./2011.

Korisnici mjere

Za financiranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe u akademskoj godini 2010./2011. mogu se javiti:

- djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja
- djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI)
- djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata
- hrvatski ratni vojni invalidi i hrvatski branitelji Domovinskog rata (osobno).

Pravo na povrat uplaćenih sredstava

Djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu ostvariti pravo na povrat troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature i upis na studijske programe bez obzira na ostvarene redovne mjesečne prihode po članu kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini.

Podnošenje zahtjeva

Javni poziv otvoren je do 30. lipnja 2010., a zahtjevi za financiranje pripremnog tečaja se podnose na adresu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Strossmayerov trg 4, Zagreb (s naznakom “Financiranje troškova pripremnih tečajeva”).

Na stranicama Ministarstva nalazi se tekst javnog poziva, s uvjetima i popisom dokumentacije za prijavu, kao i obrazac zahtjeva

Javni poziv

Zahtjev