Grad Velika Gorica

Vijesti
, ,

„Zaboravljena“ Šiljakovina oživjela

lomnicaU obilasku mjesnih odbora gradonačelnik Dražen Barišić posjetio je i Šiljakovinu, koja je dugo vremena bila zaboravljena i zapostavljana.

Ovih dana uređuje se Društveni dom, a uskoro počinje i gradnja magistralnog vodovoda. Prema riječima predsjednika Mjesnog odbora svaka uložena kuna u ovaj mjesni odbor opravdana je, jer je natalitet u porastu. U posljednje dvije godine imamo 14 prinova, rekao je predsjednik MO.

Osim Šiljakovine gradonačelnik je posjetio i Veliku Mlaku, gdje se radi na uređenju Sportskog doma. Prilikom obilaska naglasak je stavljen na potrebu osnivanja udruge i oživljavanja sporta u Velikoj Mlaki.

U sklopu obilaska posjećena je i Donja Lomnica u kojoj se radi na uređenju Društvenog i sportskog doma. Završava se uređenje novog dječjeg vrtića, radi se na nogostupima, uređenju kurije Modić Bedeković, a uskoro će početi i gradnja kombiniranog igrališta.

- Ulaganje u mjesne odbore je ulaganje u ljude ovoga kraja i u svom mandatu neću odustati od toga. Razvoj grada mora biti ravnomjeran kako za samo naselje Veliku Goricu tako i za okolne, pomalo udaljenije mjesne odbore – izjavio je gradonačelnik Barišić dodajući kako su u fazi natječaja radovi na sanaciji krovišta u domovima Mala Buna i Kuče.