Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić: Oporba neka se bavi politikom i politikantstvom, a ja ću projektima i problemima građana

obilazak1Projekt uređenja parkirališta sa 45 parkirnih mjesta s kompletno uređenom odvodnjom ispred crkve u Vukovini pri samom je kraju. Predstoji još uređenje pješačkih staza, asfaltiranje i hortikulturno uređenje.

Vrijednost radova, koje izvodi VG komunalac iznosi 1.500,000,00 kn, a obišao ih je danas gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji dvojice zamjenika i direktora VG komunalca Josipa Kolarca i VG vodoopskrbe Jure Galića. Obilasku je nazočio i župnik Đuro Sabolek, koji je istaknuo kako uređenje ovog parkirališta čeka punih 20 godina.

Strah za radna mjesta

Ovom prigodom radnici su uzeli predah od posla uz ribice kojima ih je na gradilištu počastio gradonačelnik i s njima prodiskutirao aktualna događanja. Pojedini radnici osjećaju strah za svoja radna mjesta, budući da je Gradsko vijeće jučer donijelo odluku o promjeni Skupština gradskih poduzeća. No, gradonačelnik mirno poručuje kako se ništa nije promijenilo.

„Moj osnovni cilj i motiv na mjestu gradonačelnika je rad i projekti koje sam obećao građanima Velike Gorice. Dakle, nastavljam raditi kao što sam radio i do sada – po zakonu i u interesu građana i grada. Ne želim se zamarati time tko će sjediti u kojem nadzornom odboru ili skupštini“ – izjavio je gradonačelnik.
Sad je, nakon ove sjednice, potpuno jasno da gospodin Beus, Picula, gospođa Fabijančić i ostali uopće ne razmišljaju o razvojnim projektima Velike Gorice. Njima je bitno isključivo gdje će tko sjediti, koju će poziciju imati i u koliko će skupština biti i po kojoj od tih osnova dobivati naknadu. Dokaz je to da cijeli život žive samo i isključivo od politike, za politiku i na osnovu toga skupljaju naknade. Za razliku od njih, gradonačelnik Barišić je prije svega gradonačelnik koji je na usluzi svojim građanima i tako će i ostati.

„Ovaj postupak Gradskog vijeća je svojevrsno njihovo forsiranje zakona i pravnih okvira, koje čak i nisu poštivali u punoj proceduri (Ustavni sud je svojim pravorijekom rekao da Gradovi uređenje skupština trebaju regulirati Statutom; oni to nisu učinili), osim toga niti su od građana dobili povjerenje da vode grad – ne moram podsjećat da su se za gradonačelnika kandidirali i gospodin Beus i gospodin Picula. Građani im nisu dali povjerenje za vođenje grada, ali se oni nažalost s time ne mogu pomiriti. U svakom slučaju, neka se oni i dalje bore za „fotelje“ i naknade, a ja ću za građane i projekte“ – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

obilazak2