Grad Velika Gorica

Vijesti

Uspjeh stolnotenisača 'Uspona' na Državnom prvenstvu u Splitu

peak2Nakon atletskih nadmetanja u protekloj godini, članovi Športskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom „Uspon“ ove godine svoje aktivnosti proširili su i na stolni tenis.

Ovogodišnju sportsku sezonu otpočeli su nastupom po prvi put na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Prvenstvo je održano 6. i 7. ožujka u splitskoj Spaladium areni. U konkurenciji više od 130 stolnotenisača iz 12 klubova Usponovci na svojoj premijeri svakako nisu razočarali osvajanjem 9. mjesta. Iza Velikogoričana ostali su Zadrani, Opatijci i Riječani. Naslov prvaka obranili su stolnotenisači Uriha iz Zagreba. Sve nas je oduševio uspieh mladog Igora Pejaka koji je u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja osvojio srebrenu medalju i tako donio prvo stolnotenisko odličje za sport osoba s invaliditetom Velike Gorice.

Igor je student druge godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a o svom uspjehu skromno je izjavio da je zadovoljan srebrom. Kako je donedavno bio član jednog zagrebačkog kluba, čim je dobio poziv da se vrati u svoj grad nije ni trenutka dvojio, jer je prava stvar što se u našem gradu pokreće razvoj sporta za osobe s invaliditetom, zadovoljno govori Pejak. Posebno se zahvalio gradonačelniku Draženu Barišiću, te Zajednici športskih udruga Velike Gorice koji su svojim sredstvima omogućili nastup usponovcima na Državnom prvenstvu. Na kraju je Pejak pozvao sve osobe s invaliditetom da se uključe u aktivnosti Uspona, bilo kroz rekreaciju ili aktivnim bavljenjem sportom, jer je njemu sport kojim se bavi već pet godina omogućio da mnogo toga proputuje i upozna druge sportaše diljem Hrvatske.

Uspjesima ostalih stolnotenisača Uspona valja istaći rezultat Martina Budimira, koji je uspio doći do četvrtfinala. Velimir Šandor u oštroj konkurenciji svoje kvalifikacijske grupe zauzeo je treće mjesto i ostao bez četvrtfinala, ali je sve iznenadio nastupom u open kategoriji gdje se susreo s nekad četvrtim stolnotenisačem svijeta Varaždincem Zoranom Križancem, koji mu je svojim savjetima dao dodatni motiv za budući rad. Pod budnim okom trenera Miljenka Radočaja za Uspon su uz više-manje uspjeha nastupili još Tomislav Mahin, Ivan Palčić i Marko Vračan. Uspjeh bi bio svakako još bolji da su naši stolnotenisači nastupili u svim kategorijama tjelesnog oštećenja, a nadajmo se da će im to zasigurno uspjeti na slijedećem prvenstvu.

Već za mjesec dana dogovoren je novi nastup Usponovaca kada će ugostiti prvake iz Zagreba stolnotenisače Uriha.

Darko Matić

Igor Pejak Ekipa "Uspona"