Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća

IMG_0230Sedmu sjednicu Gradskog vijeća Grada Velike Gorice obilježio je visok stupanj suglasnosti vijećnika oko gotovo svih predloženih točaka dnevnog reda, tako da je sjednica, uključujući i Aktualni sat, trajala tek nešto više od dva sata.

Na samom početku dnevni red sjednice nadopunjen je sa dodatnih sedam točaka, te nakon toga jednoglasno usvojen. Na sjednici su tako usvojeni prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Novo Čiče, kao i prijedlozi odluka o izradi urbanističkih planova uređenja naselja Buševec, Mraclin i ŠRC-a jezero Novo Čiče.

Prihvaćen je i niz odluka o razrješenju i imenovanju članova Upravnih vijeća gradskih ustanova i Odbora Gradskog vijeća. U pitanju su bile promjene članova navedenih tijela iz redova SDP-a, novim članovima iz iste stranke.

Jedina točka dnevnog reda koja je izazvala kraću raspravu, bila je “Prijedlog Zaključka o dostavi rezultata poslovanja, Plana poslovanja za 2010., stanje računa i stanje potraživanja i dugovanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice”. Vijećnici HDZ-a predložili su da se točka proširi i na društva koja su u suvlasništvu Grada Velike Gorice, poput TV Gorice i društva koja su u posrednom vlasništvu Grada, kao što je Klub 100.

Odluke 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice (ZIP)

Zapisnik Aktualnog sata 7. sjednice Gradskog vijeća donosimo kroz nekoliko dana.

IMG_0226