Grad Velika Gorica

Vijesti

Alkohol nije cool

kumicicU cilju prikupljanja mišljenja mladih o prisutnosti alkohola među njihovom populacijom, u OŠ Eugena Kumičića održana je fokus grupa, koju je vodio Frano Ridjan, voditelj popularne Parlaonice.

Svjesni problema koji nas okružuje, učenici 8d razreda otvoreno su i jasno iznijeli svoje stavove i razmišljanja o prisutnosti alkohola među mladima, ali i o nepoštivanju zakona o zabrani točenja alkohola maloljetnicima.
U radu fokus grupe sudjelovale su i predstavnice upravnog odjela za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj Arijana Mataga Tintor i Mirna Gajski, jer će upravo ovaj odjel, u ime Grada Velike Gorice, uz velikogoričku policiju biti nositelj kampanje kojom će se upozoriti na problem zlouporabe alkohola među mladima.
Učenike je pozdravio i gradonačelnik Dražen Barišić naglašavajući da je prije početka kampanje važno čuti mišljenje onih kojima se obraćamo, a upravo se to kroz fokus grupu i dobilo – svojim razmišljanjima i stavovima osmaši su podržali ideju o kampanji koja će potaknuti odrasle na poštivanje zakona, a mlade upozoriti na opasnosti prekomjernog pijenja.