Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Zaključak o određivanju roba i usluga (nabavnih kategorija) za koje se nabava provodi objedinjeno na razini Grada Velike Gorice

KLASA: 030-08/2010-01/13
URBROJ: 238-33-10-2010-1
Velika Gorica, 10. veljače 2010.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 14/09), a u svezi članka 13. Zakona o javnoj nabavi (NN 110/07 i 125/08), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 10. veljače 2010. godine, donosi

ZAKLJUČAK
o određivanju roba i usluga (nabavnih kategorija) za koje se nabava provodi objedinjeno na razini Grada Velike Gorice

I.

Robe i usluge (nabavne kategorije) za koje će se provesti postupci nabave na razini Grada Velika Gorica su:

1. UREDSKA OPREMA I NAMJEŠTAJ, NASTAVNA SREDSTVA I POMAGALA
- uredska oprema i namještaj
- školski namještaj
- komunikacijska oprema
- oprema za održavanje i zaštitu
- sportska i glazbena oprema
- uređaji, strojevi i oprema za ostale namjene

2. TELEKOMUNIKACIJSKE USLUGE
– usluge fiksne telefonije
– usluge mobilne telefonije
– usluge korištenja interneta
– usluge prijenosa podataka
3. GORIVO
– plin UNP za automobile
– motorni benzin BMB 95
– motorni benzin eurosuper 98
– motorni benzin super plus 98
– gorivo diesel – eurodiesel
– gorivo diesel
– lož ulje ekstra lako LUEL

Roba pod rednim brojem 1. odnosi se samo na proračunske korisnike – osnovne škole, dok će ostali proračunski korisnici postupke nabave za navedenu robu provoditi samostalno.
Roba pod rednim brojem 3. odnosi se na sve proračunske korisnike osim Javne vatrogasne postrojbe koji će navedenu robu nabavljati samostalno.

II.

Postupke nabave s ciljem sklapanja ugovora o javnoj nabavi koji nisu navedeni u točki I. ove Odluke, proračunski korisnici provode samostalno, pridržavajući se svih propisa kojima se uređuje javna nabava.

III.

Proračunski korisnici dužni su izraditi i donijeti Plan nabave roba, radova i usluga za tekuću godinu postupajući sukladno članku 13. stavku 1. Zakona o javnoj nabavi (NN 110/07 i 125/08).

IV.

Prije donošenja Plana nabave isti su dužni dostaviti Gradu na uvid i kontrolu, kao i svaku naknadnu izmjenu i dopunu istog.

V.
Odlukom o početku postupka javne nabave za predmete nabave čija procijenjena vrijednost prelazi 70.000,00 kuna, proračunski korisnici dužni su imenovati najmanje jednog ovlaštenog predstavnika Grada, sukladno Zaključku o imenovanju ovlaštenih predstavnika Grada Velike Gorice u postupcima javne nabave.

VI.

Za predmete nabave čija procijenjena vrijednost iznosi 5.000,00 kuna i više, potrebno je sklopiti ugovor o nabavi roba, radova ili usluga. Prije sklapanja navedenih ugovora potrebno je prethodno zatražiti suglasnost nadležnog odjela/službe.

VII.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.