Grad Velika Gorica

Vijesti
, , ,

Uređuju se društveni domovi

obilazakUređene vatrogasne, društvene i sportske domove na području mjesnih odbora Kuče, Bapče, Mičevec i Velika Mlaka posjetio je danas gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

Barišić se na terenu uvjerio u što je utrošen predviđeni novac te što još predstoji urediti u društvenim prostorijama svakog od ova četiri mjesna odbora. Daleko najgora je situacija je u Bapču gdje je u starom i zapuštenom društvenom domu ostalo kompletno urediti unutrašnjost. Invsesticijom od oko 14 tisuća kuna u domu je izmjenjen i popravljen strop, postavljeni su novi prozori i vrata, a potrebno je još urediti sanitarni čvor te kompletan interijer. „Ovdje je zaista kritična situacija od samog početka i mi smo napravili akcijski plan uređenja kako bi ga što prije stavili u funkciju. Djelomično smo uspjeli no sad nam još predstoji veliki posao“,rekao je Barišić.

U Kučama uređenje spomen parka
U Mjesno odbor Kuče uloženo je 31 tisuća kuna, a uređen je strop u prostorijama vatrogasnog doma. Ovdje je potrebno uvesti i grijanje, a mještani su od gradonačelnika zatražili i rasvjetu u nekoliko ulicama. Obećano je, među ostalim, izdvojiti i sredstva za uređenje spomen parka i dječjeg igrališta uz društveni dom. „Imamo velike potrebe ali svjesni smo situacije u kojoj se svi nalazimo tako da smo skromni“- rekao je predjednik vijeća Mjesnog odbora Kuče, Mirko Berković koji je kostatirao kako je u mjestu lani bilo 23-oje novorođene djece pa bi im u budućnosti dobro došao i vrtić ili pak škole.

Mičevec iz rente uredio sportski dom
Čelnici grada obiišli su i sportski dom NK Klas iz Mičevca gdje su u završnoj fazi radovi na interijeru. Na katu zgrade na površini od oko 250 kvadrata završava se uređnje svlačionica za igrače, prostorija za suce, tajništva, proveden je i sanitarni čvor, a tu je i konferencijska dvorana. U radove je iz mičevečke rente uloženo oko 450 tisuća kuna, a u narednom im je razdoblju potrebno još bar 150 tisuća, kaže predsjednik Kluba, Ivan Haluga. –Trebamo još nabaviti namještaj, urediti terasu i srediti papire kako bi zadovoljili sve uvijete koje klub prema licenci treba imati“, rekao je Haluga. U završnoj fazi uređenja je i stari čardak u Velikoj Mlaki, a koji će po adaptaciji služiti članovima Vijeća mjesnog odbora. Trenutno se uređuje unutrašnjost čardaka, radi se kompletan pod i stolarija te priprema namještaj. Kako ističe gradonačelnik Barišić potrebno je još urediti fasadu sa sjeverne strane čardaka, te fasadirati vatrogasni dom, u njemu dovršiti centralno grijanje i kuhinju.

Za uređenje 150 tisuća kuna
Dodajmo još samo kako je za uređenje ovih društvenih domova izdvojeno 150 tisuća kuna iz gradskog proračuna, a s radovima se nastavlja. „Ti domovi su nekada imali veću svrhu nego što to imaju danas, no u njih i dalje treba ulagati. Na nama je da materijalno osiguramo te prostore, a na udrugama je da osmisle programe“- rekao je Barišić.