Grad Velika Gorica

Vijesti

Proglašena Fašnička Republika

fasnickaProglašena je Slobodna Fašnička Republika Turopoljska. Nakon relativno kratkih, ali učinkovitih pregovora vlast u gradu preuzeo je danas Princ fašnik i njegova svita- fašnički delagati Drele i Vid, te maskote Pajcek, Luk i Žir.

Na licu mjesta odmah je usuglašen i novi fašnički slogan, a on je, prema ideji savjetnika za etiku, moral i ćudoređe – Dreleta- „Kak god obrtneš rit ti je otpozada“.

Ključeve grada novim je vlasnicima predao gradonačlenik Dražen Barišić kojeg su ovi veseli fašnički fakini iznenadili tijekom radnog sastanka. Iako ih je nerado predao, Barišić je svojim nasljednicima uz zlatne ključeve dao i nekoliko „brzinskih“ zadataka. „Očekujem da izgradite sportsku dvoranu, otvorite četiri nova dječja vrtića, ali pritom bez novih zapošljavanja te dovršite obilaznicu. Čas posla!“-, rekao je Barišić. Princ Fašnik odmah je sjeo u svoju novu fotelju i uz čašicu finog vinčeka započeo s procjenama djelatnika i iznošenjem plana rada. Za izgradnju novih vrtića potrebnan im je, kažu, broj gradskog žiro računa, pin i OIB, obilaznicu će, kaže Vid, napraviti oko njegovog gospodarskog pojasa, a što se dvorane tiče, bit će to dvorana za pikado, špekulanje i belu. „Sagradili bumo i metro od Srca do Stotke i tri javne hiže“, viknuo je Princ Fašnik.