Grad Velika Gorica

Vijesti

Podijeljene diplome voćarima

Dvadesetčetvero poljoprivrednika, čanova udruge “Bubamara”, uspješno je završilo stručno osposobljavanje za zvanje voćara.

Stručno osposobljavanje organiziralo je Učilište za obrazovanje odraslih “Apis”, a sufinancirali su ga Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija.
Stručnu pomoć i potporu pružio je i Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, a diplome polaznicima uručila je pročelnica županijskog Poljoprivrednog odjela Gordana Županac te Zlata Filipović ispred Poljoprivrednog odjela Velike Gorice. Edukacija je trajala gotovo mjesec dana, a polaznici su pohađali program verificiran od Ministarstva znanosti čime im ovo znanje, ne samo da će dobro doći u praksi, već se upisuje u radnu knjižicu. Okupljeni voćari posebno su istaknuli važnost skore izgradnje hladnjače i distributivnog centra u Rakitovcu.

“Ovo je za sve nas važna godina koja će, ne samo voćarstvu, već i sveukupnoj proizvodnji dati jedan zasluženi zamah. Vjerujte mi da se toj hladnjači veselim zajedno s vama”, poručio je na svečanosti gradonačelnik Dražen Barišić koji je došao u pratnji zamjenika, Stjepana Kosa.