Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Zaključak o prihvaćanju varijantnog rješenja izrade projekta: Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Grada Velike Gorice – I etapa

KLASA: 325-11/2009-01/42
URBROJ: 238-33-01-2009-1
Velika Gorica, 24. prosinca 2009.

Na temelju članka 20. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice ( Sl. glasnik Grada Velike Gorice br. 14/09), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 24. prosinca 2009. godine, donosi

ZAKLJUČAK
o prihvaćanju varijantnog rješenja izrade projekta:
Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih
voda Grada Velike Gorice – I etapa

I.

Prihvaća se prijedlog stručnog povjerenstva za praćenje izrade projekta: Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Grada Velike Gorice – I etapa Projekt razvoja kanalizacijskog sustava, sastavljenog od predstavnika Hrvatskih voda, VG Vodoopskrbe d.o.o. Velika Gorica i Grada Velike Gorice da se varijanta I, koja predviđa rekonstrukciju uređaja na postojećoj lokaciji, prihvati kao optimalna, te da se u aplikaciji obrade dvije varijante vezane na tehnologiju pročišćavanja otpadnih voda.
Daje se suglasnost trgovačkom društvu VG Vodoopskrba d.o.o. Velika Gorica, kao investitoru, odnosno izrađivaču navedenog projekta, trgovačkom društvu HIDROPROJEKT-ING d.o.o. iz Zagreba da nastavi s detaljnom razradom odabranih varijanti.

II.

Sukladno točki I. ovog Zaključka, te nakon dovršetka i predaje projekta: Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Grada Velike Gorice – I etapa Projekt razvoja kanalizacijskog sustava od strane trgovačkog društva HIDROPROJEKT-ING d.o.o. iz Zagreba, potrebno je tijekom 2010. i 2011. godine pristupiti izradi idejnih i glavnih projekata za prioritetne radove, odnosno objekte navedene u priloženoj tabeli, koji se procjenjuju na iznos od 7.775.000,00 kn kako bi se s fizičkom realizacijom sanacije i dogradnju kanalizacijskog sustava moglo započeti 2012. godine po ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju, kada će se moći početi koristiti sredstva pristupnih fondova, odnosno iz IPA Programa.

III.

Financijska sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije navedene u točki II. ovog Zaključka trebaju prema važećim kriterijima osigurati Hrvatske vode min. 50% ili 3.887.500,00 kn i Grad Velika Gorica 50% ili 3.887.500,00 kn kroz naredne dvije godine.

IV.

Grad Velika Gorica će sredstva iz točke III. ovog Zaključka osigurati iz Proračuna Grada Velike Gorice za 2010. i 2011. godinu iz Programa izrade projektne dokumentacije i pripreme za izgradnju na stavci rashoda 3861.

V.

Za daljnju realizaciju ovog Zaključka zadužuju se Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet, Upravni odjel za financije i trgovačko društvo VG Vodoopskrba d.o.o. Velika Gorica.

VI.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić