Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Zaključak o utvrđivanju osnovnih mjerila financiranja plaća i drugih prava iz radnog odnosa čelnika ustanova kojima je osnivač Grad Velika Gorica

Klasa: 121-15/2009-01/26
Urbroj: 238-33-01-2009-1
Velika Gorica, 26. listopada 2009.

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnog i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN br. 33/01., 60/01. – vjerodostojno tumačenje, 129/05., 109/07., 125/08. i 36/09.), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 26. listopada 2009. godine, donosi

ZAKLJUČAK
o utvrđivanju osnovnih mjerila financiranja plaća i drugih prava iz radnog odnosa čelnika ustanova kojima je osnivač Grad Velika Gorica

I.

Utvrđuju se osnovna mjerila financiranja plaća i drugih prava iz radnog odnosa čelnicima u ustanovama kojima je osnivač Grad Velika Gorica, a to su: Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, Dječji Vrtić „Velika Gorica“, Dječji vrtić „Ciciban“, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, Gradska knjižnica Velika Gorica, Muzej Turopolja, Ustanova za upravljanje ŠRC Velika Gorica i Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

II.

Osnovni koeficijenti složenosti poslova po ustanovama utvrđuju se u slijedećim vrijednostima:
1. Zapovjednik JVP Velika Gorica                                                3,20
2. Zamjenik zapovjednika JVP Velika Gorica                            2,50
3. Ravnatelj u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica        3,20
4. Ravnatelj Dječjeg vrtića „Velika Gorica“                                 3,20
5. Ravnatelj Dječjeg vrtića „Ciciban“                                           3,20
6. Ravnatelj Gradske knjižnice Velika Gorica                            3,20
7. Ravnatelj Muzeja Turopolja                                                      3,20
8. Ravnatelj Ustanove za upravljanje ŠRC Velika Gorica       3,20
9. Ravnatelj Centara za djecu, mlade i obitelj                            3,20.

III.

Osnovica za obračun plaće utvrđuje se u vrijednosti osnovice kako je to utvrđeno kolektivnim ugovorima za zaposlene u ustanovama kojima rukovode.

IV.

Osnovna plaća je umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je čelnik ustanove imenovan i osnovice za izračun plaće uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.
Za postignuti znanstveni stupanj, ako je u vezi s poslovima koje radnik obavlja ili s djelatnošću ustanove, pripadajući osnovni koeficijent radnika uvećat će se kako slijedi:
- znanstveni stupanj magistar znanosti odnosno magistar specijalista 8%
- znanstveni stupanj doktor znanosti odnosno doktor specijalista 15%.

V.

Ravnatelji dječjih vrtića ostvaruju pravo uvećanja osnovnog koeficijenta složenosti poslova iz točke II. ovog Zaključka za 10%, s osnova specifične rukovodne odgovornosti ustanovom, posebno radi velikog broj odgojnih skupina odnosno organizacije rada na većem broju lokacija, organizacije pripremanja hrane za sve korisnike usluga ustanove, više od 100 zaposlenih radnika i slično.

VI.

Vezano na potpisane pojedinačne ugovore od strane ravnatelja, isti proizvode pravne učinke do isteka razdoblja na koje su ugovori potpisani.

VII.

U vezi ostalih prava iz radnog odnosa koja nisu uređena ovim Zaključkom, pri potpisivanju ugovora o radu između Upravnog vijeća ustanove i odnosnog čelnika Ustanove, ugovorit će se razina prava kakvu ostvaruju zaposleni sukladno općim aktima koji se primjenjuju u odnosnoj ustanovi.
Ukoliko čelnik ustanove protekom mandata nije ponovno imenovan i nema mogućnosti u ustanovi da mu se ponudi drugo odgovarajuće radno mjesto, otpremnina se ugovara u visini šest njegovih plaća.

VIII.

Stupanjem na snagu ovog Zaključka prestaje vrijediti Zaključak o utvrđivanju mjerila financiranja plaća i drugih prava iz radnog odnosa čelnika ustanova kojima je osnivač Grad Velika Gorica, KLASA: 121-15/2008-01/35, URBROJ: 238-33-03-2008-1 od 24. siječnja 2008. godine.

IX.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, primjenjivat će se od 1. studenog i objavit će se u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.