Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Treća izmjena prostornog plana

PITANJE:

Gdje se može vidjeti treća izmjena prostornog plana za koju Gradonačelnik Barišić traži pozitivno mišljenje Gradskog Vijeća?
S obzirom da se te izmjene tiču svih nas, a navodno se sprema i četvrta izmjena?

Josip Rus

ODGOVOR:

Radi se o III. Izmjenama i dopunama Prostornog plana Zagrebačke županije. Nositelj izrade predmetnog plana je Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije. Zagrebačka županija provela je javnu raspravu o predmetnom planu koja je trajala u vremenu od 24. lipnja do 8. srpnja 2009. godine. Javno izlaganje održano je 10. srpnja 2009. godine u Zagrebu, u Hotelu International. U sklopu javne rasprave prijedlog III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije bio je izložen na javni uvid u svim gradovima i općinama Zagrebačke Županije, pa tako i u zgradi Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34. Ukoliko Vas interesira predmetni plan, možete ga pogledati kod nas u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice, jer smo i mi dobili predmetne materijale. Za eventualna detaljnija pojašnjenja plana najbolje se obratite direktno nositelju izrade plana, odnosno Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije.

IV. Izmjene i dopune Prostornog plana Zagrebačke županije su u fazi prethodne rasprave, a kada će biti javna rasprava i kada će plan biti izložen na javnom uvidu još nije točno utvrđeno.

Roman Repač
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša